Σας θυμίζει κάτι από ναζιστόμουτρο κ. Μητσοτάκη;

113

Στις 8 Δεκεμβρίου 1938, ο αρχηγός των Ες – Ες, Χάινριχ Χίμλερ, εκδίδει διάταγμα με τον τίτλο: «Η καταπολέμηση της μάστιγας των Τσιγγάνων». Το 1940 ο ναζί γιατρός  Ρόμπερτ Ρίτερ σε έκθεσή του έγραφε: «…χαρακτηρίζουμε τους Τσιγγάνους ως λαό απολύτως πρωτόγονης εθνολογικής προελεύσεως, των οποίων το διανοητικό υπόβαθρο τους καθιστά ανίκανους για κάθε πραγματική κοινωνική προσαρμογή. Το ζήτημα των Τσιγγάνων θα μπορέσει να επιλυθεί μόνον όταν το κύριο σώμα αυτών των ακοινώνητων και άχρηστων ατόμων με μεικτό αίμα συγκεντρωθεί σε μεγάλα στρατόπεδα εργασίας…».Μέχρι το 1945 οι ναζί δολοφονούν περίπου 800.000 Ρομά και τσιγγάνους…

Το 2018, ογδόντα χρόνια μετά, ο βουλευτής της ΝΔ και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Δαβάκης, είναι αλήθεια ότι ούτε για εξόντωση των Ρομά μίλησε, ούτε για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βλέπετε ο άνθρωπος είναι …δημοκράτης. Ιδού ένα δείγμα των δημοκρατικών ιδεωδών από τα οποία εμφορείται:  Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα»…

Παρακολουθήστε το βίντεο, από το Flynews  ΕΔΩ:

Η εμετική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, η οποία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είχε «σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας μεταξύ άλλων και των ρομά».

Ο Αθανάσιος Δαβάκης, δεν είναι ένας απλός βουλευτής της ΝΔ.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο της.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά από τις 26/6/2013 έως τις 10/6/2014, όταν γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος είχε αναλάβει τις«κρυφές επαφές» με τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης ήταν υπεύθυνος Ιδεολογικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μετά της ΟΝΝΕΔ την περιόδο 1980 – 1984, όταν η νεολαία του κόμματος γαλουχούσε «Κενταύρους».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Ιούνιο του 2015, ο κ. Δαβάκης διορίστηκε αυτόκλητος συνήγορος της Χρυσής Αυγής εντός του κοινοβουλίου. Όταν βουλευτής χαρακτήρισε ναζιστική τη χρυσή Αυγή, ο …δημοκράτης Δαβάκης εξανέστη. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζητήσει από το προεδρείο της Βουλής να επαναφέρει στην τάξη την βουλευτή που αποκάλεσε ναζί τους ναζί, ισχυριζόμενος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «ναζιστική» για τη Χρυσή Αυγή.  (Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών http://www.efsyn.gr/arthro/eiste-nazi-kai-faineste)

Κατόπιν όλων αυτών εναπόκειται στον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Ο βουλευτής του, ο συνεργάτης του, το στέλεχος του, του θυμίζει κάτι από ναζιστόμουτρο;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο βουλευτής Δαβάκης, εξέδωσε ανακοίνωση. Οι αναγνώστες του «Ημεροδρόμου», μπορούν να κρίνουν.

Η δήλωση Δαβάκη, έχει ως εξής:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα. Θανάσης Δαβάκης Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ».

Των Ν.Μπογιόπουλου / Π.Θεοδωρόπουλου

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ