ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

71

Ο Βασίλης Πανταζής προέβη σήμερα σε έγγραφη καταγγελία στην Πυροσβεστική, για την φωτιά που καίει στο Πεδίο Βολής στην Κόρινθο.

Ο ίδιος δήλωσε:

« Σήμερα έκανα έγγραφη καταγγελία για την δήθεν ελεγχόμενη από πλευράς Δήμου Κορινθίων καύση απορριμμάτων στο Πεδίο Βολής.

Έκανα την καταγγελία γιατί δεν πρόκειται όπως την παρουσιάζουν κάποιοι για μια απλή καύση κλαδιών.

Μέσα στα κλαδέματα που καίγονται υπάρχουν κάθε είδους απορρίμματα τα οποία δημιουργούν νέφος διοξινών το οποίο δηλητηριάζει την Κόρινθο και τα γύρω χωριά.

Το 2016 τον Δεκέμβριο είχε συμβεί το ίδιο. Είχαμε πάει με τον αείμνηστο Λάκη Γιαννιδάκη στην περιοχή και διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τη θανάτωση σημαντικού αριθμού (γύρω στα 12) εριφίων τα οποία σταβλίζονταν κοντά.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν ετοιμόγεννα όπως διαπίστωσε κτηνίατρος ο οποίος έλεγξε την κατάσταση τους.

Αυτό το δηλητήριο το οποίο θανάτωσε τα ζώα, είναι το ίδιο με αυτό που αναπνέουν οι Κορίνθιοι αλλά και οι δημότες σε άλλες περιοχές που γίνεται το ίδιο, όταν κάποιοι χωρίς συνείδηση βάζουν φωτιές για να μειώσουν τον όγκο απορριμμάτων τον οποίο εδώ και χρόνια αδυνατούν να διαχειρισθούν.

Σαν απόδειξη βάζω και μια φωτογραφία από όσες τράβηξε ο αείμνηστος Λάκης, έστω και αν είναι σκληρό σαν θέαμα, μήπως έτσι αφυπνισθούμε και ζητήσουμε από αυτούς που υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια, αντί να γεμίζουν τις πόλεις με πανάκριβα έργα πίσσας και τσιμέντου, να ασχοληθούν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο όπου θα μας αποχαιρετήσουν οριστικά και αμετάκλητα,, με πραγματικά θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τότε ο Λάκης με παρεκάλεσε να μην του δώσουμε έκταση, αφού του δόθηκε η υπόσχεση ότι δεν θα ξαναγίνει.

Τον άκουσα φυσικά και απλώς τόνισα στο δημοτικό συμβούλιο ότι σε περίπτωση επανάληψης, θα θέσω το θέμα στις αρμόδιες αρχές.

Πανταζής Βασίλειος

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Κορινθίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ