Σοφιανός: Αν ο λαός αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω, όλα μπορούν να γίνουν

66

«Καλοκαιρινά αστειάκια της κυβέρνησης τα περί αύξησης του κατώτερου μισθού»

«Το πρώτο θέμα είναι ο αγώνας που δίνουν δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας» δήλωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή σχετικό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη».

Ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε «καλοκαιρινά αστειάκια» της κυβέρνησης τα περί αύξησης του κατώτερου μισθού και επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, προσθέτοντας: «Η κ. Αχτσιόγλου πρέπει να μας πει ποιο από τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις θα καταργηθούν. Αν θα καταργηθεί η μερική απασχόληση, αν θα καταργηθεί το αίσχος του υποκατώτατου μισθού το οποίο διατηρούν οι “αριστεροί” και “ριζοσπάστες” κυβερνώντες, αν θα καταργηθεί αυτό το αίσχος του 586 ευρώ μεικτά, εάν θα ψηφιστεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για 751 ευρώ κατώτερο μισθό».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ανέφερε ότι υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν για 200 και 300 ευρώ, για να σημειώσει ότι «αυτό το αίσχος όχι μόνο το διατήρησε, αλλά το ενίσχυσε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, σε αυτό το έδαφος πατάνε για να κάνουν ανταγωνιστική την οικονομία».

Όπως τόνισε, αυτός ο λαός, «που τόσο πολύ τους πίστεψε και τόσο πολύ νιώθει προδομένος, θα πρέπει να εκφράσει την οργή του με όρους αγώνα και αντίστασης, γιατί μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να πάρουμε ανάσες, μπορούμε να διαμορφώσουμε όρους ανατροπής».

Ως προς την παρατήρηση ότι «σκαλοπάτι-σκαλοπάτι θα βγει η χώρα από τη λάσπη, στην οποία είχε πέσει πολύ βαθιά εδώ και οκτώ χρόνια», ο κ. Σοφιανός επισήμανε ότι «τη θεωρία του σκαλοπατιού την εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ και την πέρασε σαν μια αυταπάτη. Εμείς δεν έχουμε τη λογική του σκαλοπατιού. Εμείς θεωρούμε ότι το κρίσιμο, το ζητούμενο σήμερα είναι να διαμορφωθεί μια λαϊκή πλειοψηφία με την εργατική τάξη μπροστά και τους άλλους οι οποίοι πλήττονται, με στόχο την ανατροπή αυτής της οικονομίας, αυτής της εξουσίας. Δεν γίνονται σταδιακά κάποια πράγματα. Εδώ χρειάζεται να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Χρειάζεται ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου».

Επίσης, μίλησε για τη δυνατότητα της Ελλάδας να έχει αυτάρκεια στην αγροτική της παραγωγή και διατροφή, στους ενεργειακούς πόρους και στον ορυκτό πλούτο της χώρας, στη βιομηχανία της και για τη σημαίνουσα θέση της χώρας σε σειρά κρίσιμων τομέων υπογραμμίζοντας πως «το εμπόδιο είναι ότι αυτόν τον πλούτο τον έχουν στα χέρια τους αυτοί που γίνονται ακόμα πλουσιότεροι και οι φτωχοί που γίνονται φτωχότεροι».

«Πράγματα που φαντάζουν αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, αν ο λαός αποφασίσει να “το πάρει αλλιώς”» υποστήριξε.

«Έχουν περάσει στον λαό την ιδέα ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα, ότι “εδώ θα μείνουμε” και θα διαλέγουμε διαχειριστή. Δεν το είδαμε το 2015; Να φεύγει ο ένας, να έρχεται ο άλλος και τα μνημόνια να παραμένουν;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι έρχεται το μεταμνημονιακό μνημόνιο με προψηφισμένα μέτρα σε ισχύ.

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, απάντησε πως «τις εκλογές ο πρωθυπουργός θα τις κάνει όταν νομίσει ότι μπορούν να πιάσουν τα διλήμματα, για να διαλέξει ο λαός μας ανάμεσα στο “μικρότερο κακό”», τόνισε ότι θα επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τον λαό και επισήμανε πως είναι εμφανής η τάση διεύρυνσης της εκλογικής και πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ.

Με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν έγινε ο παράγοντας σταθεροποίησης. Τα “βουβάλια” τσακώνονται και θα την πληρώσουν τα “βατράχια” και η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την πλήρη ευθυγράμμισή της με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ».

«Ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει αν δεν υπάρχει επαγρύπνηση στην ανάγκη να αναχαιτίσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς» κατέληξε ο κ. Σοφιανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ