Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι θερινές εκπτώσεις…

15

Το πότε ακριβώς ξεκινάνε οι θερινές εκπτώσεις, αλλά και το για πόσον καιρό θα συνεχιστεί η (τρέχουσα) περίοδος των προσφορών, είναι δύο μόνο από τα (δεκάδες) προβλήματα που ταλανίζουν τον εμπορικό κόσμο, για το καλοκαίρι του 2020.

Το πρόβλημα δεν είναι μονοδιάστατο και φυσικά όχι τόσο απλό όσο ακούγεται, καθώς, παραδοσιακά, οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούσαν στα μέσα Ιουλίου ενώ προηγούνταν μία μικρή περίοδος προσφορών. Όμως, ο κορωνοϊός, και, κατά συνέπεια, το lockdown, έφεραν τα πάνω-κάτω σε καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Έτσι, αμέσως μετά την καραντίνα, οπότε και τα καταστήματα σήκωσαν ρολά τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ξεκίνησαν και τις προσφορές. Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να διαχειριστούν όλο αυτό το stock το οποίο είχαν μπροστά τους; Χειμερινά που ποτέ δεν εξαντλήθηκαν, ανοιξιάτικα που δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Το εμπόρευμα έπρεπε να «φύγει».

Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετοί έμποροι και επιχειρηματίες, από τη μία πλευρά ακύρωσαν μεγάλο μέρος των παραγγελιών που είχαν κάνει σχετικά με την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ, από την άλλη, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων με τις παραγγελίες -κυρίως από το εξωτερικό- που είχαν ήδη κάνει, καθώς ακόμη δεν τις έχουν παραλάβει.

Αρχές Αυγούστου η επιθυμία του ΕΣΑ

Έτσι, ήδη από τα τέλη Απριλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε οι θερινές εκπτώσεις 2020 να μετατοπιστούν κατά 15 μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου.

Σε επικοινωνία που είχαν τα dikaiologitika news με τον πρόεδρο του ΕΣΑ, Σταύρο Καφούνη, μας ενημέρωσε ότι το προαναφερθέν αίτημα του συλλόγου παραμένει, αλλά και μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι έμποροι ζητούν οι θερινές εκπτώσεις 2020 να ξεκινήσουν τον Αύγουστο. «Το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματα που έμειναν απούλητα λόγω κορωνοϊού, είτε τα καινούρια εμπορεύματα που έχουν παραλάβει», τονίζει ο κ. Καφούνης.

Παράλληλα, ο ίδιος προσθέτει ότι «όταν οι εκπτώσεις ξεκινούν στα μέσα Ιουλίου, αδυνατίζει ο θεσμός των προσφορών». Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑ ζητεί να συνεχιστούν οι προσφορές μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα και οι εκπτώσεις να μετατεθούν για τον Αύγουστο.
Πηγή:www.newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here