Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, και πραγματοποίησε αυτοψία στο οικόπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στην Ποσειδωνία, όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

“Μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, ακολουθεί η μηχανολογική και ηλεκτρολογική και η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021”, σημείωσε ο κ. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που λειτουργούσε το ΚΕΚ Κορινθίας, γνωστοποίησε δε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα λειτουργήσουν ΚΕΚ της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 747 ΕΤΜΧ

Ο Π. Νίκας, συναντήθηκε εξ άλλου, με τον διοικητή του 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού), που εδρεύει στο Λουτράκι, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης για τον καθαρισμό δασικών δρόμων.

Η δυνατότητα μιας τέτοιας σύμβασης συζητήθηκε με βάση το δεδομένο, ότι Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια βαρέων μηχανημάτων, τα οποία και θα διατεθούν στην εν λόγω μονάδα.

Κατά την παραμονή του στην Κόρινθο, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” και ενημερώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *