Κορινθία«Κρανίου τόπος»… δούλεψε “τέλεια” η κρατική μηχανή ΄κάηκαν μόνο 40.000 στρέμματα-φωτο-βίντεο

97

Κάτοικοι στις Κεχριές, το Γαλατάκι, Ξυλοκέριζα και τα Αθίκια μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η επέλαση της φωτιάς.

Οι φλόγες έφθασαν σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι της Φανερωμένης, χωρίς ευτυχώς να προξενήσουν ζημιές. Όπως δήλωσε  η Ηγουμένη  «η φωτιά έφθασε εδώ στην ευθεία στα χίλια μέτρα – ήταν καίρια η αντίδραση της Πυροσβεστικής».

Η μεγάλη φωτιά το μέτωπο της οποίας ξεπέρασε τα 30 χιλιόμετρα, βρίσκεται πλέον σε ύφεση μετά από πενήντα και πλέον ώρες. Μόνο κάποιες μικρές εστίες στα ανατολικά των Κεχριών, συνεχίζουν να απασχολούν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.  

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής πέντε κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Κορινθίων, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τα χωριά Ξυλοκέριζα, Σοφικό, Αθίκια, Γαλατάκι και Ξυλοκέριζα.

«Έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο δάσος και υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών», δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος, δήμαρχος Κορινθίων.

Ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει πως εδώ και λίγη ώρα όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε ύφεση. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έδωσε εντολή άρσης όλων των εκκενώσεων Δημοτικών Διαμερισμάτων, οικισμών και κατασκηνώσεων. Οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες τους το ίδιο και τα παιδιά στους χώρους κατασκηνώσεων.

Πηγή-korinthosTV

Η καταγραφή στην ανατολική Κορινθία, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εισήγηση της Περιφέρειας, εκτιμάται -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν και αναμένεται να παραδοθεί στον περιφερειάρχη το σχετικό πόρισμα.

Οσον αφορά το μέτωπο της πυρκαγιάς, η κατάσταση σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου, θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, καθώς δεν υφίστανται πλέον ισχυροί άνεμοι που καθιστούσαν ακόμα δυσχερέστερο το έργο της πυρόσβεσης.

 

ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
 

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα στα Αθίκια και Αλαμάνο, προκαλώντας μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, αλλά και σε περιουσίες. Το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσει. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 πηγή-korinthosTV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ