Στις μονάδες για 15 ημέρες όλοι οι νεοσύλλεκτοι

77

Για 15 ημέρες μέσα στις μονάδες τους θα παραμείνουν οι στρατεύσιμοι που ορκίζονται αυτές τις ημέρες, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δίχως να αποκλείει τη λήψη περαιτέρω μέτρων στο άμεσο μέλλον. «Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στην τελευταία ΕΣΣΟ δεν θα πάρουν άδεια, διότι πρέπει να μείνουν στα στρατόπεδα προκειμένου να μην κινδυνεύσουμε να μεταφέρουμε τον ιό, ενδεχομένως επιστρέφοντας στα στρατόπεδα, ύστερα από την άδεια ορκωμοσίας. Αρα, αναστέλλεται αυτή η άδεια ορκωμοσίας», είπε ενδεικτικά (ΑΝΤ1) ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία εκτίμησε ότι «πρέπει ενδεχομένως να πάμε σε μειωμένο αριθμό σε επόμενες ΕΣΣΟ». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι «είναι υπό μελέτη και η κατάργηση χορήγησης των εορταστικών αδειών του Πάσχα», επισημαίνοντας ότι αυτό θα συζητηθεί προκειμένου να αποφασισθεί τις επόμενες ημέρες.

Χθες, το ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε ορισμένες ανακοινώσεις σχετικά με τις στρατολογικές υπηρεσίες (Σ.Υ.) των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), που έρχονται και σε τακτικότερη επαφή με το κοινό. Ηδη από τις 11 Μαρτίου έχει δοθεί εντολή για μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στις Σ.Υ., ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Επιπλέον, από τις 13 Μαρτίου, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το 2002) μπορούν να καταθέτουν και ηλεκτρονικά δελτίο απογραφής. Στις 16 Μαρτίου αποφασίστηκε να διευρυνθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής όποιων ενδιαφέρονται να προσληφθούν στις Ε.Δ. ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) για τις 2.000 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, και η προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας (γάντια και μάσκες) σε όλες τις στρατολογικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των προβλέψεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ισχύει και για το προσωπικό των Ε.Δ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αναζητείται λύση για την υγειονομική κάλυψη των διπλωματών που υπηρετούν σε χώρες εκτός Ε.Ε., οι οποίοι έως τώρα δεν καλύπτονται. Την ανάγκη άμεσης και οριστικής επίλυσης του προβλήματος, και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού, επισήμανε η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ), θέτοντας το ζήτημα των νοσηλίων εξωτερικού. Η ΕΔΥ προτείνει σε πρώτη φάση τα νοσήλια να καλύπτονται από τις προξενικές εισπράξεις, έως ότου, σε δεύτερη φάση, διεξαχθεί διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη ασφαλιστικών παρόχων ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στο πλαίσιο προγράμματος ομαδικής ασφάλισης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ