ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 192ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

34
 Για 1η φορά απο ιδρύσεως της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου υπο της διεύθυνσης του αρχιμουσικού της, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018!
 
Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: “ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ” καί “ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ” του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (“Παλαιάς”), κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη.
 
Πρίν απο την εναρξη της πομπής θα παιανίσει στους δρόμους της πόλης το εμβατήριο  “ΚΟΡΥΦΩ”, επίσης του Σπυρίδωνος Προσωπάρη.
 
Η πρώτη όμως συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων σημαδεύεται με μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για εκείνη, διότι έξι απο τους μουσικούς της θα πλαισιώσουν μουσικά την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, μαζί με ακόμα τέσσερις ντόπιους μουσικούς του Μεσολογγίου!
 
Πιο συγεκριμένα, μετα το τέλος της πομπής της Εικόνας της Εξόδου το βράδυ του Σαββάτου  θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο των Ηρώων η “Νύχτα της Εξόδου”, με την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη  και θα περιλαμβάνει:
 
• Επιμνημόσυνη δέηση, στην μνήμη των αθανάτων νεκρών
 
• Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πρεσβευτές ξένων κρατών
 
• Ομιλία από τον Δήμαρχο Ιερας Πολεως Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο
 
• Δρώμενο αναπαράστασης της ανατίναξης του δημογέροντα, Χρήστου Καψάλη.
Στην επιμνημόσυνη δέηση θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου υπο την Δ/νση του Ανδρέα Λανάρα, ενώ στο δρώμενο του Καψάλη θα λάβουν μέρος:
  1. η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου,
  2. η Χορωδία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου,
  3. μαθητικές χορωδίες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Μεσολογγίου
  4. και σύνολο Πνευστών Οργάνων αποτελούμενο απο μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας καί ντόπιους μουσικούς.
 
Την διεύθυνση του συνόλου θα έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, Σπύρος Χολέβας.
 
Τον ρόλο του Καψάλη θα υποδυθεί ο Θωμάς Θεοφιλάτος.
 
Στον ρόλο του ποιητή, ο ηθοποιός Γιάννης Τράντας.
 
Τις ενοργανώσεις έκανε ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της όλης παραγωγής.
 
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Δακαλάκης.
 
Το δρώμενο θα καλύψει ζωντανά για πρώτη φορά στην Ιστορία των 192 χρόνων από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων η ΕΡΤ, και συγκεκριμένα η ΕΡΤ2 στις 9 μ.μ.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here