Στο Λουτράκι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης!

77

Μία Πανευρωπαϊκή, επίσημη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών έρχεται σε λίγες μέρες στο Λουτράκι! Το 29ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης και το 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης ΑΜΕΑ θα διεξαχθούν στο Λουτράκι!

Από 14 έως 23 Μαΐου 2019, 1000 αθλητές και συνοδοί από 37 Ευρωπαϊκές χώρες θα διαγωνιστούν σε 9 ΗλικιακέςΚατηγορίες στο Armwrestling και σε 8 Κατηγορίες στο Para-Armwrestling. Η διοργάνωση θαδιεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος», που για ακόμη μία φορά θα φιλοξενήσει μία Διεθνή διοργάνωση!

Διοργανωτής του Πρωταθλήματος είναι η Ευρωπαική Ομοσπονδία Χειροπάλης ενώ φορείς υλοποίησης της διοργάνωσης είναι τα τουριστικά γραφεία SPORT TRAVEL LOUTRAKI &SPORT VILLAGE TOURS, που κατέχουν μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση Διεθνών MegaEvents.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου.

Το άθλημα της χειροπάλης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν αρχαίοι ελληνικοί αμφορείς, που απεικονίζουν αθλητές ν’ αγωνίζονται στη χειροπάλη. Σήμερα η χειροπάλη είναι ένα επίσημο άθλημα το οποίο εποπτεύεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Χειροπάλης. Το άθλημα εξασκούν χιλιάδες αθλητές επαγγελματικά σε όλο τον κόσμο.

Το Λουτράκι αποτελεί για ακόμη μία φορά ιδανικό προορισμό για τη φιλοξενία μίας διοργάνωσης με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη που θα διαμείνουν σε resort-hotels του Δήμου και θα επισκεφθούν τα σημαντικά αξιοθέατά του, δίνοντας μία σημαντική τόνωση στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και μάλιστα εκτός της θερινής περιόδου.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 17/05 και ώρα 09:00 ενώ η Τελετή Λήξης θα στις 22/05 και ώρα 21:00. Οι Τελετές καθώς και οι Αγώνες θα υλοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος» και είναι ανοικτές για το κοινό.

ΠΗΓΉ-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ