ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΦΩΤΟ

120
KODAK Digital Still Camera

 

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου Κορινθίας λειτούργησε χθες Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Άγγελο Τσελώνη και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στην χθεσινή ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνονται οι Εορτές των Αγίων Επιφανίων. Παράλληλα, ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, που αναφέρεται στην έναρξή του Κηρυκτικού έργου του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, καθώς και στην προφητεία του Αγίου Προφήτου Ησαΐου για το Μεγάλο Φώς, τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, δηλαδή τον Χριστό μας, που φωτίζει το πνευματικό σκοτάδι μας και μας καλεί στην αιωνιότητα και στην Ουράνιο Βασιλεία Του.

Στον επίλογο του κηρύγματός του προσκάλεσε όλους τους παρισταμένους πιστούς στις Πανηγυρικές Λατρευτικές Εκδηλώσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα το προσεχές τριήμερο, από Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, προς τιμήν της Παναγίας της Παραμυθίας, το αντίγραφό της Ι. Εικόνος της οποίας, προερχόμενο εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, βρίσκεται από φέτος το καλοκαίρι στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο. Επίσης, ανήγγειλε και την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Γεωργίου Μαρινάκη του Ευθυμίου, εγγάμου, καταγομένου εκ του χωρίου Άγιος Βασίλειος Κορινθίας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο ως άνω Ι. Παρεκκλήσιο.

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ