Εικόνες-σοκ από τον ποταμό Έβρο φιλοξενεί εδώ και λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
Το εν λόγω σάιτ δημοσιεύει βίντεο, όπου παράτυποι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας κολυμπώντας στον ποταμό, Έβρο, όπου υπάρχουν περιοχές που δεν επιτηρούνται επαρκώς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα, καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα να φύγουν προς Ευρώπη

Βίντεο με ομάδες προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας, έδωσε στη δημοσιότητα το CNN Turk.

Οι νέες εικόνες έρχονται να προστεθούν στα δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων που ακολουθούν τις δηλώσεις αξιωματούχων της γείτονος, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των προσφυγικών ροών από τη Συρία και προτίθεται να ανοίξει τα σύνορά της για να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.

Οι πρόσφυγες φαίνονται στο βίντεο να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε μια σωστική λέμβο.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, η σχετική κινητικότητα αυξήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Κάποιοι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν να περιμένουν σε λιμάνια για να φύγουν» γράφει το CNN Turk. Πολλές ομάδες αποτελούνται από οικογένειες με μικρά παιδιά ακόμη και μωρά.

Την ίδια στιγμή, εκτός λειτουργίας τέθηκε το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, όπου σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων είχε συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα.

Στον Έβρο μάλιστα έσπευσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπως και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *