Συλλαλητήριο στις 11/06 απο τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Κορινθίας στον πεζόδρομο της Πυλαρινού

101

Η νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση δείχνει τα «δόντια» της. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα».

Μία κανονικότητα που, από πρώτο χέρι, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, έγινε  αφετηρία για να προστεθούν και από πάνω νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Το διαρκές πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μη εφαρμογή όσων τελικά «καταφέρουν» να υπογραφούν, τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στη λειτουργία των συνδικάτων, τους αγώνες των εργαζομένων και τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι απολύσεις και η ανεργία, φέρουν τη σφραγίδα όλων αυτών που πουλάνε «φούμαρα» στους εργαζόμενους για να εξασφαλίζουν, με όλους τους τρόπους, προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους.

  • Ήδη, η κυβέρνηση δημιούργησε μηχανισμό περικοπής του μεροκάματου και των μισθών με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού. Η «ταρίφα» του κοψίματος ξεκινάει από το 50% του μεροκάματου!
  • Έχουν δοθεί όλα τα όπλα στην εργοδοσία για να χειροτερέψει τους όρους δουλειάς και ασφάλισης.
  • Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ζαφρανάς είναι απλήρωτοι για δύο μήνες. Η ΛΑΝΤΙΣ προχώρησε σε απολύσεις με τη μορφή της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Σε πολλούς χώρους οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε αναγκαστική άδεια, ενώ δυναμώνουν οι προσπάθειες της εργοδοσίας για επιβολή εκ περιτροπής εργασία.
  • Η κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει τη βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς δια της απουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως συμβαίνει και με την Επιθεώρηση Εργασίας στο νομό μας.
  • Οι άνεργοι, ούτε στην κρίση, ούτε στην ανάκαμψη, ούτε τώρα με τον κορονοϊό, δεν είδαν κανένα μέτρο στήριξης της ζωής και του εισοδήματός τους. Η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει χωρίς καμία στήριξη κι από πάνω ακούει και δηλώσεις υπουργών και κυβερνώντων ότι «θα τα φέρει βόλτα, όπως έκανε τόσα χρόνια και δε χρειάζεται καμία στήριξη».
  • Οι τραπεζίτες ήδη ακονίζουν τα νύχια τους για να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των εργατικών οικογενειών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ΔΑΣ, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου στις 29/05/20, κατέθεσε ψήφισμα για έκτακτη ΓΣ στις 05/06 και συλλαλητήριο στις 11/06 που υιοθετήθηκε από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ με διάφορες γελοίες προφάσεις, με ευθύνη του προέδρου, κάνει ότι μπορεί για να ανατρέψει αυτή την απόφαση(που οι ίδιοι είχαν πάρει!!). Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ρόλος τους, ότι είναι τα τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αποδεικνύεται ότι η μόνη τους έννοια είναι πως θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς του νομού μας.

Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη!

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην μείνουν απλοί παρατηρητές μπροστά στο νέο γύρο της επίθεσης εργοδοτών και κυβέρνησης στους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Να πιέσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, ώστε να συνεδριάσουν και να μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης.

Να πάρουν απόφαση για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 11/06 που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, στις 19:00 στον πεζόδρομο της Πυλαρινού (έξω από την Εθνική τράπεζα).

Απαιτούμε:

  • Κατάργησητων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμώνγια την εργατική – λαϊκή κατοικία και των κατασχέσεων.
  • Ουσιαστική προστασία, επιδότηση όλων των ανέργωνχωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματοςΥγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειαςγια τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα δουλέψουν τους θερινούς μήνες στις επιχειρήσεις μεταποίησης και με βάση την πανδημία. Με ευθύνη της κυβέρνησης – του ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ