Χθες Τρίτη 11 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα μαζί με την Περιφερειακή και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το 1821 κα Μαργαρίτα Σπυριδάκη, πραγματοποιήσαν σειρά επισκέψεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της προετοιμασίας των αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επισκέφθηκαν τα Δερβενάκια (όπου έλαβε χώρα η καταστροφή του Δράμαλη) και τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη.Το μνημείο αφιερωμένο στο Νικηταρά στο Χιλιομόδι.Το Δημαρχείο Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Νανόπουλο και συζητήσαν σχετικά με τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200χρονων.Το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια κυρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνιση του.Τον Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι, παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη και τέλος,  επισκέφθηκαν το διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολήςπαρουσία του γνωστού ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών κ. Λάλεζα και του Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας κ. Ρούκη.

«Στην Κορινθία συνέβησαν σημαντικότατα γεγονότα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε όπως και σε κάθε γωνιά του Περήφανου Μοριά!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *