Συνελήφθη 27χρονος ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια

94

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, εκεί όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Το συμβάν έλαβε χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη, στις 22:10 το βράδυ.

Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρα με στόχο να χτυπήσουν τη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που αποχωρούσε μέσα στο αστυνομικό λεωφορείο. Μπροστά από το λεωφορείο των ΜΑΤ υπήρχε ως προπομπός μια μοτοσυκλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι κουκουλοφόροι πετάχτηκαν από την οδό Μεθώνης και την οδό Ερεσσού ταυτόχρονα και πέταξαν πάνω από 20 μολότοφ κατά των αστυνομικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο περιστατικό και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο, ενώ ένας από τους άλλους δύο έχει υποστεί εγκαύματα στο πόδι και χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις δύο ομάδες των κουκουλοφόρων που τους πετούσαν μολότοφ από εμπρός και από πίσω και έριξαν βομβίδες δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για «βροχή» από μολότοφ και σημειώνει ότι ο ένας εκ των αστυνομικών δέχθηκε μολότοφ στο κεφάλι αλλά τον προστάτευσε το κράνος του και ότι στόχος των δραστών ήταν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς.

Προσαγωγές και… έφοδος σε καφενείο

Στο μεταξύ, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από διάφορες άλλα σημεία με αποτέλεσμα να κάνουν συνολικά 17 προσαγωγές υπόπτων.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν μέσα σε ένα καφενείο των Εξαρχείων ήταν κλειδωμένα περίπου 30 άτομα και απ’ έξω ήταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στην πόρτα φωνάζοντας ότι θα προσάγουν όσους ήταν μέσα στο καφενείο.

 

Στο σημείο συνελήφθη ένα άτομο για επίθεση κατά αστυνομικών. Πρόκειται για ένα από τα ηγετικά μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Μάλιστα, άλλο στέλεχος της συλλογικότητας επιβεβαίωσε το γεγονός, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Μέλος του Ρουβίκωνα που βρίσκονταν έξω από το καφενείο σήμερα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ αφού πρώτα τον ξεγύμνωσαν. Τον προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ όπου και του ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται. Περνάει αύριο από Ευελπίδων. Είναι άσχημα χτυπημένος και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο».

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ