Συνεχίζεται η επέλαση τεράστιων καλαμαριών στις ακτές της Πελοποννήσου-φωτό

155
Ο χειμερινός κολυμβητής, Ιορδάνης Δαμιανός έπιασε ενώ κολυμπούσε ένα τεράστιο καλαμάρι (Θράψαλο ) στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020. Ο χειμερινός κολυμβητής βρισκόταν στην παραλία Καραθώνα , όταν ξαφνικά είδε ένα μεγάλο καλαμάρι κοντά στην ακτή. Ο ίδιος πήγε κοντά και είδε το καλαμάρι, το οποίο είχε μήκος πάνω από δύο μέτρα. Την περίοδο αυτή τα καλαμάρια προσεγγίζουν τα ρηχά νερά για να γεννήσουν τα μικρά τους. Μετά τη γέννα τα καλαμάρια έχουν χάσει τις δυνάμεις τους και δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την ακτή. Τα Θράψαλα αυτού του μεγέθους ζουν σε μεγάλα βάθη .Το γιγάντιο καλαμάρι θα γίνει μεζές στα κάρβουνα σύμφωνα με τον χειμερινό κολυμβητή που το έπιασε.
Μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για επέλαση τεράστιων καλαμαριών στο Ναύπλιο καθώς μέσα σε δυο ημέρες είναι το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται.
 
Ακόμα ένα τεράστιο καλαμάρι (θράψαλο) αλίευσε ερασιτέχνης ψαράς στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο το πρωί της Πέμπτης.
Ο ερασιτέχνης ψαράς εντόπισε το καλαμάρι να κινείται νωχελικά 10 μέτρα από την ακτή της παραλίας και αμέσως χρησιμοποιώντας σαλαγκιά το αγκίστρωσε και το έβγαλε από την θάλασσα.
Το καλαμάρι ζύγιζε 6,5 κιλά και θα γίνει ο βραδινός μεζές της παρέας.
Στη θαλάσσια περιοχή της Καραθώνας στο Ναύπλιο έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και πάλι μεγάλα καλαμάρια (θράψαλα) αλλά αυτή η συγκυρία με τρια μεγάλα καλαμάρια μέσα σε δυο ημέρες ειναι πρωτοφανής και σιγουρα ξαφνιάζει η συχνότητα των εμφανίσεων τους.
 πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ