Σφοδρή καταιγίδα χτύπησε και την Αργολίδα…δρόμοι έγιναν ποτάμια οδηγοί κινδύνευσαν-βίντεο-φωτό

52
Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε την Αργολίδα το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου.

 Σφοδρή καταιγίδα στην Αργολίδα

Η πολύ έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον τον αέρα και τους κεραυνούς έκαναν τρομακτικό το σκηνικό του καιρού.

Στο Ναύπλιο κεντρικοί δρόμοι έγιναν ποτάμια και σε πολλά σημεία σκέπασαν τα πεζοδρόμια.

Πολλοί οδηγοί που βρέθηκαν εν κινήσει σταμάτησαν τα οχήματα τους καθώς δεν έβλεπαν να οδηγήσουν. Επίσης ένα δέντρο έπεσε στην Επαρχιακή Οδό Ναυπλίου Άργους και χρειάστηκε η πυροσβεστική για να το κόψει, ενώ μια βάρκα βούλιαξε στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου την ανέσυραν από το βυθό με την βοήθεια μπουλντόζας του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Μπουζαλά. Επίσης βάρκες έβαλαν νερά και κάποιες άλλες λύθηκαν στον κόλπο Καραθώνας από τη σφοδρή καταιγίδα

Ξεροπόταμοι και ρέματα κατέβασαν μεγάλο όγκο νερού, όπως ο Ξεριάς στο Άργος και το ρέμα Ραμαντάνη στο Ναύπλιο.

Επίσης στην οδό Άργους και στην οδό Ασκληπιού στο Ναύπλιο διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και η αστυνομία διοχέτευε  την κίνηση μέσω της Χ.Τρικούπη, ενώ επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη των νερών στην οδό Μπουμπουλίνας μπροστά στη ΔΕΗ και την Τράπεζα Πειραιώς που μετέτρεψε την περιοχή σε λίμνη.

Σε πλήρη εγρήγορση βρέθηκαν τα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιών αλλά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αλέξανδρο Λυκομήτρο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία που παρουσίασαν πρόβλημα.

Αντλήσεις για νερά που εισήλθαν σε οικίες  έκανε η Πυροσβεστική σε αρκετές περιπτώσεις στο κέντρο του Ναυπλίου.

Στην περιοχή του Άργους 1 χιλιόμετρο πριν τη Στέρνα η Δημοτική Αρχή με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο επικεφαλής, την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Μπόμπου και συνεργεία του Δήμου επιχειρούν στο σημείο όπου χώματα και λάσπες δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Επίσης το ποτάμι της Πάνιτσας κατεβάζει πολύ νερό, ενώ προβληματα με ρέματα υπάρχουν και στο Κουτσοπόδι

Δηλώσεις στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Αλέξανδρος Λυκομήτρος για την αντιμετώπιση των τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
 πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here