Σχεδίασαν μια φάλαινα από 5 τόνους πλαστικών απορριμμάτων- βίντεο-φωτό

73
Συμμετέχοντας στο θέμα του Bruges Triennial 2018 με τίτλο «Liquid City», η αρχιτεκτονική εταιρεία και Studiokca που εδρεύει στο Μπρούκλιν σχεδίασε μια φάλαινα ύψους 13 μέτρων η οποία αποτελείται από πάνω από πέντε τόνους πλαστικού που έχουν «αλιευθεί» από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το στούντιο, με επικεφαλής τον Jason Klimoski και τον Lesley Chang, επιδιώκει με το έργο της να θέσει επί τάπητος το πρόβλημα με τα σκουπίδια στις θάλασσες. Το πώς δηλαδή πόλεις από όλο τον κόσμο συμβάλλουν στα απόβλητα που έχουν συσσωρευτεί στους ωκεανούς μας. Όλοι γνωρίζουμε αυτή την δυσάρεστη πορεία. Το πλαστικό που πετάνε οι άνθρωποι και μας βάζει σε κίνδυνο ενώ σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή.

Το γλυπτό περιέχει 340 τετραγωνικά μέτρα πλαστικών απορριμμάτων συμβολίζοντας τα 150 εκατομμύρια τόνους που κυκλοφορούν σήμερα στις θάλασσές μας.

Η Studiokca συνεργάστηκε με το Ταμείο Άγριας Ζωής της Χαβάης για τον συντονισμό πολλών καθαρισμών στις παραλίες των νησιών και έτσι η ομάδα συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού για τη φάλαινα των 5 τόνων.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών που κολυμπάνε στον ωκεανό, στους ωκεανούς μας, στους ωκεανούς που μοιραζόμαστε», λέει ο Κlimoski σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε για το έργο.

«Υπάρχει περισσότερο πλαστικό απόβλητο στον ωκεανό από φάλαινες. Έτσι, η εν λόγω κατασκευή είναι μια ευκαιρία για να δείξουμε το είδος του πλαστικού και την ποσότητα που καταλήγει στους ωκεανούς μας. Είναι πραγματικά σημαντικό να το καταλάβουμε».

πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ