Τέλος στα μισόλογα της Εκκλησίας έβαλε ο Μητσοτάκης…Οι ιεράρχες ήθελαν να συνωστίζονται οι πιστοί 7-8 το πρωί!

197

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter – Κλείνουν όλες οι εκκλησίες ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκείας – Οι ιεράρχες ήθελαν να συνωστίζονται οι πιστοί μόνο 7-8 το πρωί!

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην κλείσει τις εκκλησίες, η Κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Την απόφαση της κυβέρνησης η οποία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δείτε την ανάρτησή του:

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση αποφασισε να «κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η ιεραρχία, να περιορίσει δηλαδή την παρουσία των πιστών στις θρησκευτικές τερλετές.

Στο Μαξίμου επικράτησε έντονη ενόχληση από την απόφαση της ΔΙΣ και οι ίδιες πηγές τονιζαν ότι αυτό στο οποίο κατέληξαν ήταν «Μη Απόφαση”. Στην πραγματικότητα εξηγούσαν ότι οι ιεράρχες πέταξαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση και ότι επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι με τις λέξεις χωρίς να υπολογίσουν ότι παίζουν με τις ζωές των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως «Μέ αἴσθημα ποιμαντικῆς εὐθύνης λοιπόν ὑποδεικνύει τήν λιτή τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας ἀπό τήν ἐρχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι τοῦ Σαββάτου τοῦ Λαζάρου (11.4.2020), ἀπό 7:00 μέ 8:00 π.μ. ὡς καί κατά τήν ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μετά τα μισόλογα για την παρουσία πιστών στις θρησκευτικές τελετές.

Στο μεταξύ, η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας», με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ