ΈΚΤΑΚΤΟ : Τέλος στο θρίλερ της Ταϊλάνδης: Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά και ο προπονητής τους

49

Διασώθηκε και το τελευταίο -12ο- αγοράκι κι εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους έμειναν για σχεδόν δύο εβδομάδες εγκλωβισμένοι σε ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη.
Σήμερα νωρίς το πρωί ξεκίνησε η τρίτη και πιο κρίσιμη φάση της επιχείρησης διάσωσης με σκοπό να βγουν τα τέσσερα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους.
Η επιχείρηση ήταν αγωνιώδης καθώς ο χρόνος δεν ήταν πλέον με το μέρος των διασωστών και σήμερα θα έπρεπε να έχουν τελειώσει όλα   Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, μπήκαν στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων.
  Η Σπηλιά 3 βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο του συμπλέγματος σπηλαίων και εκεί είχε δημιουργηθεί η βάση των διασωστών.
Η ομάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών ήταν περίπου δύο χιλιόμετρα πιο μακριά.
Η επιχείρηση είχε ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.
Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας.
Οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.
Σημειώνεται πως σήμερα έγινε γνωστό ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν χαλαρωτικά φάρμακα λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης ώστε να βιώσουν όσο γίνεται λιγότερο στρες και αν αποφευχθεί κάποια κρίση πανικού.
      Γιατί μπήκαν στη σπηλιά- Τα σενάρια που εξετάζονται   Άγνωστος παραμένει ο λόγος που οδήγησε τα παιδιά να μπουν στο σπήλαιο, κάτι που φαίνεται να αποτελεί ακόμα μυστήριο.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, το σπήλαιο Tham Luang είναι ένα από τα μακρύτερα και πιο βαθιά στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο προειδοποίηση καθιστά πολύ σαφές ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.
Για το λόγο αυτό, πολλοί αναρωτιούνται εάν ο προπονητής ποδοσφαίρου των δώδεκα αγοριών που ήταν παγιδευμένα, Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, διέπραξε σοβαρή ανοησία, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση στο εσωτερικό.
Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να προστατευθούν από τη βροχή, αλλά αυτό δεν εξηγεί την πορεία αρκετών χιλιομέτρων.
Άλλοι ισχυρίζονται ότι έγινε στο πλαίσιο τελετής για τους εφήβους, οι οποίοι έπρεπε να φτάσουν στο Playa Pattaya, όπου ήταν παγιδευμένοι, και να γράψουν τα ονόματά τους εκεί. Το ότι άφησαν έξω τα παπούτσια τους, ίσως αποτελεί επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας.
Αυτή η εκδοχή, η οποία έμενε ως φήμη τις ώρες μετά την εξαφάνιση, τέθηκε σε ισχύ τις τελευταίες ώρες από τη μαρτυρία ενός από τους διασώστες.
Ο Ολλανδός δύτης Μπεν Ρέιμεναντς μίλησε με ένα από τα παγιδευμένα αγόρια που επιβεβαίωσαν ότι εισήλθαν στο σπήλαιο ως «ένα είδος τελετής».   Σύμφωνα με το Sky News, ο Ολλανδός ανέφερε ότι τα αγόρια εγκατέλειψαν τα σακίδια τους και τα παπούτσια τους «πριν εισέλθουν και προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος της σήραγγας, κάτι σαν μύηση για τα τοπικά αγόρια που έπρεπε να γράψουν το όνομά τους στον τοίχο και να επιστρέψουν.
Αλλά μια ξαφνική πλημμύρα λόγω μιας έντονης βροχής τους εγκλώβισε», πρόσθεσε.
  Η συγγνώμη του προπονητή και η απάντηση των γονιών των παιδιών   Ο Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, προπονητής της ομάδας, 25 ετών, που ήταν υπεύθυνος της ομάδας στις 23 Ιουνίου, όταν μπήκαν, έστειλε μήνυμα προς τους γονείς των παιδιών, ζητώντας συγνώμη:
«Προς όλους τους γονείς: τώρα τα παιδιά είναι μια χαρά … και υπόσχομαι θα αναλάβω τη φροντίδα κάθε παιδιού και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν να βοηθήσουν. Λυπάμαι πολύ για τους γονείς, ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη από όλους τους γονείς», ανέφερε στην επιστολή που οι διασώστες δημοσίευσαν αυτό το Σάββατο στο Facebook του Ναυτικού της Ταιλάνδης.
Οι γονείς απάντησαν προσφέροντας την υποστήριξή τους. «Προπονητή, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας.
Οι γονείς, όλοι θέλουμε να είστε χαλαροί.
Κανείς δεν είναι θυμωμένος μαζί σας. Όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια για τη φροντίδα για τα παιδιά μας» Πηγή: www.lifo.gr

 

 

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here