Τα περιοδεύοντα «εργαλεία» του ΠΑΟΚ στα Γρεβενά… σε επίδειξη δύναμης «εξυγίανσης» και «καθαρού ποδοσφαίρου»

120

Τα περιοδεύοντα «εργαλεία» του ΠΑΟΚ Τεβεκέλης και Πουρλιοτόπουλος συναντούν στα Γρεβενά τον πεθερό του διαιτητή Αλέξανδρου Αρετόπουλου λίγες μέρες πριν τον αγώνα που ενδέχεται να κρίνει τον πρωταθλητή και το πτώμα της «εξυγίανσης» έχει αρχίσει να βρωμάει…

Η επίδειξη δύναμης της «εξυγίανσης» και του «καθαρού ποδοσφαίρου» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό την ανοχή τόσο της κυβέρνησης όσο και των αρχών. Βλέπετε είναι άλλο πράγμα να γίνεται παρέλαση των στελεχών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις ετήσιες γιορτές των χιλιοτραγουδισμένων ποδοσφαιρικών ενώσεων ανά την επικράτεια και άλλο αυτή η παρέλαση να εξελίσσεται σε ξεδιάντροπη…. και δεν υπερβάλλουμε.

Διαβάζουμε με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ για τη συνάντηση που είχαν ο Μάλαμας Τεβεκέλης και ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος με τον πεθερό του διαιτητή που ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Αλέξανδρο Αρετόπουλο.

Συνάντηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έγινε στα Γρεβενά, έδρα του Δημήτρη Τσιαμήτρου, παλαίμαχου διαιτητή και νυν αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Γρεβενών. Ο Τεβεκέλης, επίσης παλαίμαχος διαιτητής και άλλοτε μέλος της ΚΕΔ – επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση – εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και άλλους αφανείς… ήρωες, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια του Δικέφαλου του Βορρά να οδηγήσει τον κατά τον Ιβάν Σαββίδη «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο στην προεδρία της ΕΠΟ.

Όπως αναφέραμε όμως είναι διαφορετικό να δίνεις το παρόν σε εκδηλώσεις των διαφόρων Ενώσεων, να βραβεύεσαι, να κόβεις πίτες και να μοιράζεις… ευχές και διαφορετικό να προχωράς τόσο ξεδιάντροπα στην (τουλάχιστον) δημιουργία πίεσης στον διαιτητή του ντέρμπι της Κυριακής. Προφανώς νιώθουν «άτρωτοι» έχοντας πίσω τους την υποστήριξη ενός ολόκληρου συστήματος.

Οι σκιές της υπόθεσης φτάνουν ακόμη και σε απόπειρα και επιβάλλεται να φωτιστούν άμεσα. Άλλωστε μιλάμε για μια συνάντηση που έγινε μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο και ακολουθούν τον «δικό μας» πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο στην εορταστική περιοδεία του ανά την επικράτεια και του αρχιδιαιτητή της «αμαρτωλής» ΕΠΣ Γρεβενών Δημήτρη Τσιαμήτρου, ο οποίος τυγχάνει πεθερός του Αρετόπουλου! Του διαιτητή που θα σφυρίξει το ένα απ’ τα εναπομείναντα ντέρμπι του πρωταθλήματος που ενδέχεται να κρίνει και τον εφετινό πρωταθλητή.

Μα είναι παράνομο να συναντηθούν δυο παλιοί γνωστοί με δυο – τρεις φίλους σε μια ταβέρνα και να τα πουν, θα αναρωτηθεί κάποιος. Προφανώς και όχι. Όταν όμως πρόκειται για παράγοντες μιας ομάδας και τον πεθερό του διαιτητή του αγώνα που μπορεί και να κρίνει ένα πρωτάθλημα και η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Τότε δε μιλάμε για μια τυχαία συνάντηση, αλλά για εξαιρετικά ύποπτη. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για το πρωτάθλημα της… εξυγίανσης, αυτό στο οποίο έχουν κάνει την εμφάνισή τους όλα τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, όπως ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι «τεχνοκράτες» που σέρνουν έκαστος από πεντ’ έξι κατηγορίες και καταδίκες…

Πάντως η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών έχει καταφέρει να κλέψει τις… εντυπώσεις στους ταραχώδεις πρώτους μήνες της εποχής που για κάποιους έχει ακόμη (;) τον χαρακτήρα εξυγίανσης. Προτού πάρει τη… σκυτάλη ο πεθερός του Αρετόπουλου και αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Γρεβενών, ήταν ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ΕΠΣ Δημοσθένης Κουπτσίδης που μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Ο επονομαζόμενος Ντένης διώκεται για αμαρτίες του παρελθόντος (http://to10.gr/ten-files/arthrografia/50005/varia-arrosti-exygiansi/), ωστόσο κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές της ΕΠΣ Γρεβενών έχοντας τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη (http://to10.gr/podosfero/66436/fanela-paok-diethnis-kariera-tou-kouptsidi/) και του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά να μπει και στο διοικητικό συμβούλιο και στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποκτώντας μάλιστα ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων, όπου έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πλέον στην υπόθεση της ύποπτης συνάντησης Τεβεκέλη – Πουρλιοτόπουλου με τον πεθερό του Αρετόπουλου τον λόγο έχουν οι αρχές. Οι ποδοσφαιρικές προφανώς θα παραμείνουν αμέτοχες, όπως έμεναν για μήνες και στην περίπτωση Κουπτσίδη. Για τις υπόλοιπες, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό! Αν τους ενδιαφέρει πραγματικά η κάθαρση στον χώρο μπορούν να δρομολογήσουν τις εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση απλά θα είναι συνένοχοι…

πηγή-to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ