Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας πως εάν λάβει χώρα εκ νέου παρόμοιο περιστατικό όπως η επίθεση στον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, τότε δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αναμετρήσεων επί ελληνικού εδάφους.

Η διοργανώτρια τοποθετήθηκε και επισήμως μέσω ανακοίνωσής της, όσον αφορά την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός διαιτητής του Παναθηναϊκός – ΜπαρτσελόναΛουίτζι Λαμόνικα, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον, τότε οι αναμετρήσεις των εκπροσώπων της χώρας σε Euroleague, Eurocup θα διεξάγονται εκτός Ελλάδας.

Η ανακοίνωση:

«H Euroleague και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολτική μηδενικής ανοχής. Η Euroleague θα υποστηρίζει την αστυνομική έρευνα και αν οι δράστες αναγνωριστούν, θα τους απαγορευτεί εφ’όρου ζωής να μπουν σε γήπεδο και να παρακολουθήσουν παιχνίδι της διοργάνωσης. Η Euroleague θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή σε οποιαδήποτε δράση τους στη συνέχεια. Η αρχή θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, με ασφάλεια για τις ομάδες, τους διαιτητές και όλο το διαπιστευμένο προσωπικό. Η Euroleague θα επιδιώξει την συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Η επίθεση είναι πρωτοφανής στην εικοσαετή ιστορία της Euroleague. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σήμαινε πως το περιβάλλον δεν είναι ασφαλές για τις ομάδες, τους διαιτητές και το διαπιστευμένο προσωπικό. Ως εκ τούτου, το μπάσκετ της Euroleague θα εξετάσει αμέσως την πιθανότητα μετεγκατάστασης όλων των αγώνων της Euroleague, του Eurocup και των αγώνων U18 εκτός Ελλάδας».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *