Τεράστιος Τσιτσιπάς: Διέλυσε τον Φέντερερ με ιστορική νίκη

77

Τον αγώνα της ζωής του έδωσε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς συντρίβοντας τον Ρότζερ Φέντερερ, στο Αυστραλιανό Όπεν, με 3-1 σετ.

Η ιστορική νίκη του προκάλεσε αμέσως ντελίριο στους θεατές του γηπέδου και στα social media, από ομογενείς στην Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τον Ελβετό για την φάση των «16» στο Australian Open.

Στις εξέδρες του τερέν, βρέθηκε ακόμα και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον για να παρακολουθήσει από κοντά τη μεγάλη αναμέτρηση.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε σκληρά αλλά έχασε τελικά με 7-6.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα αντιστράφηκε και ήταν η ώρα του Τσιτσιπά να κερδίζει με 6-7 στο τάι μπρέικ.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος έμοιαζε ασταμάτητος και κέρδισε με 5-7 και το τρίτο σετ της αναμέτρησης, στριμώχνοντας τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης, και ενώ ο Τσιτσιπάς προηγούνταν με 3-4 αντιμετώπισε προβλήματα στο πόδι. Ο Φέντερερ ισοφάρισε σε 4-4.

Τελικά και αυτό το σετ έμελε να κριθεί στο τάι μπρέικ   Οι δυο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί ξανά και στο Hopman Cup, όπου ο Ελβετός είχε νικήσει στο μονό αλλά έχασε από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη στο διπλό με 2-1 σετ, αγωνιζόμενος στο πλευρό της Μπελίντα Μπέντσιτς.

Τότε η Ελβετία είχε περάσει τελικά στην επόμενη φάση αλλά σήμερα, ήταν η Ελλάδα που πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, στην πρώτη συνάντηση των δύο αθλητών στα πλαίσια ενός Grand Slam.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον Έλληνα τενίστα και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα σετ: 6-7 (11-9), 7-6 (7-3), 7-5, 7-6 (7-5).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ