Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Κορινθίας – Τι λέει Κορίνθιος βουλευτής

180

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση της περασμένης Πέμπτης όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων:

“Πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της ελιάς είναι τεράστιο, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του ελαιολάδου.

Στην Κορινθία για παράδειγμα είναι απογοητευμένοι οι παραγωγοί καθώς φέτος το λάδι είναι πολύ καλό ποιοτικά αλλά η τιμή που το παίρνουν οι έμποροι είναι εξαιρετικά χαμηλή!

Οι παραγωγοί περιμένουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς η τιμή του κιλού του λαδιού έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό…”

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται: «Η απραξία που επέδειξε η Κυβέρνηση στο τεράστιο ζήτημα της κατρακύλας της τιμής του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, όπως προέκυψε και κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας της.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει έγκαιρα το θέμα στη Βουλή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, παρά το γεγονός ότι ήδη από την άνοιξη του 2019 είχαμε στείλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικό αίτημα με ολοκληρωμένα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι είχαμε θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών και ξανά στο αρμόδιο Επίτροπο ζητώντας κατ’ εξαίρεση στήριξη του τομέα,  η Κυβέρνηση δεν συνέχισε αυτή την προσπάθειααντίθετα με την Ισπανική που συνέχισε την διεκδίκηση μέχρι τέλους. Τουλάχιστον εκείνοι προσπάθησαν, δεν έμειναν αμέτοχοι στο Συμβούλιο των Υπουργών να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

H δήλωση Βορίδη ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο Υπουργός στις τιμές, ξεχνώντας τα εργαλεία στήριξης και πίεσης που έχει στη διάθεσή του, αφήνει τους αγρότες έρμαια των μεγαλεμπόρων.

Οι παραγωγοί έχουν χάσει τη στήριξη της Κυβέρνησης. Γνωρίζουν, όμως, ότι δεν είναι μόνοι τους…».

ΣΣ. Ενώ επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, η τιμή του κιλού του ελαιολάδου …ήταν στα ύψη και δεν το θυμόμαστε;

Απλά η τιμή του ελαιολάδου δεν ήταν στο σημερινό χάλι

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και οι αγρότες είναι μόνοι τους! Αυτή είναι η εκτίμηση που έχουμε μέχρι σήμερα!

Κ.Ν

korinthiannews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ