Η κυβέρνηση εγκαινιάζει έκθεση πολυτελών σκαφών στην Αργολίδα και ο λαός στενάζει από τη φτώχεια

80
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής εγκαινίασε την πέμπτη έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής στο λιμάνι του Ναυπλίου, Σάββατο 28 Απριλίου 2018. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Τουριστική Έκθεση Σκαφών πραγματοποιείτε στην πόλη του Ναυπλίου, από 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου 2018 ύστερα από την επιτυχία των προηγούμενων ετών όπου χιλιάδες επισκέπτες θα θαυμάσουν πάνω από 100 πολυτελή σκάφη.

ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΚΕ :

Για ακόμη μια χρονιά, ο Δήμος Ναυπλίου πραγματοποιεί την έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής στο λιμάνι του Ναυπλίου, με τη στήριξη της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Σε δελτίο Τύπου της ΤΕ Αργολίδας ΚΚΕ για το θέμα, αναφέρεται:

«Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που εγκαινίασε την έκθεση, καθώς και οι βουλευτές του νομού κ. Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ανδριανός (ΝΔ), κ. Μανιάτης (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), Περιφερικές και Τοπικές αρχές, προσπάθησαν για άλλη μια φορά με τις ομιλίες τους να πείσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Ναυπλίου, για το “δυναμικό θεσμό του yachting”, ως “υπόδειγμα” της ανάπτυξης, “ατμομηχανή” της οικονομίας, “ανάπτυξης του τουρισμού με νέες θέσεις εργασίας”, παίζοντας με τις αγωνίες, τα όνειρα και τις “ελπίδες” κάθε ανέργου για μια θέση εργασίας και αυτή με ημερομηνία λήξης.

Πίσω από τα μεγάλα λόγια των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων, των Περιφερειακών και Τοπικών αρχών, όλων όσων διαγκωνίζονται για το ποιος θα υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα, επικρατούν συνθήκες “γαλέρας” για τους εργαζόμενους, με την κατάργηση του πενθήμερου και του ρεπό, την κατάργηση της υπερεργασίας και των υπερωριών, την κατάργηση της πληρωμής της Κυριακής και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματά στενάζουν από τη φτώχεια και την ανεργία, κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος μιλούν για τουρισμό, που αφορά λίγους και όχι συνολικότερα τη λαϊκή οικογένεια, καθώς η δυνατότητα για διακοπές είναι πλέον “άπιαστο όνειρο”.

Οι μικροί επαγγελματίες του Ναυπλίου, αλλά και όλου του νομού, ματώνουν καθημερινά λόγω της υπέρογκης φορολογίας, των δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ, κ.λπ., ενώ τώρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αφού από την 1η Μάη μπαίνουν στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη από 500€, στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό του Ναυπλίου, της Αργολίδας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική που εφαρμόζεται και αφορά μόνο τα κέρδη των λίγων, κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων. Για εμάς υπάρχει ένας δρόμος, αυτός της οργάνωσης και της διεκδίκησης για την ανάκτηση των απωλειών και των σύγχρονων αναγκών μας. Γιατί και οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα των παραγωγών του πλούτου, δηλαδή του εργαζόμενου λαού».

902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ