Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο «Κλεισθένης 1»τελικά … με απλή αναλογική οι αυτοδιοικητικές εκλογές…!

76

Την επόμενη βδομάδα αναμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την κατάθεση στη Βουλή, από το υπουργείο Εσωτερικών, του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο και τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό δήλωσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρός του, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης κάλεσε την Αυτοδιοίκηση να είναι σε «εγρήγορση» και ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Θα ακολουθήσουν ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων , κατόπιν των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔΕ) και στο τέλος ένα νέο κοινό συνέδριο με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου θα καθοριστεί η τελική στάση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επίσης σημείωσε ότι αν το νομοσχέδιο δεν προωθεί την «αποκέντρωση» και φέρνει μόνο την αλλαγή του εκλογικού νόμου το υπουργείο θα βρει απέναντι τους δημάρχους. «Θα το χειροκροτήσουμε αν φέρνει την αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφορετικά θα είμαστε απέναντι», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Πατούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ