Τη Λαμία είχε έδρα το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα 15 άτομα συνελήφθησαν…! και απο την Κορινθία

75

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν το απόγευμα οι 15 περίπου συλληφθέντες…
Μεγάλο κύκλωμα με «μαϊμού» διπλώματα κι άλλα… «δώρα» κυρίως σε ρομά, αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς ενδιαφερόμενους, που είχε ως έδρα τη Λαμία, «ξήλωσαν» οι αδιάφθοροι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ως έδρα του κυκλώματος φαίνεται να είναι η Λαμία. Τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει πλοκάμια και σε άλλους νομούς όπως στην Κορινθία οι υπηρεσίες των οποίων επίσης εξετάζονται από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., όπως και σχολές οδηγών σε άλλες πόλεις.

Για την υπόθεση αυτή έγινε συντονισμένη επιχείρηση και ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών αρχών σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών διαφόρων νομών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, περίπου 15 άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν για ανάκριση στην Αθήνα στην έδρα ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ. Από τους συλληφθέντες, τα πέντε άτομα είναι από το νομό Φθιώτιδας, τρεις γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι και δύο άτομα από συγκεκριμένη σχολή οδηγών.

Η ταρίφα έφτανε τα 1500 ευρώ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν υποθέσεις όπου υποψήφιοι οδηγοί πήραν τα διπλώματα χωρίς να κουνηθούν από το σπίτι τους, ενώ μέσα στις εξυπηρετήσεις προφανώς ήταν και οι διευκολύνσεις όσων τελικά έδιναν χωρίς μεγάλη επιτυχία για δίπλωμα. Η ταρίφα μπορεί να έφτανε τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τη δυσκολία και την εξυπηρέτηση!

Η επιλογή της ημέρας που έγινε η επιχείρηση (Πέμπτη 14/6) φαίνεται ότι δεν έγινε τυχαία, καθώς ήταν ημέρα εξετάσεων και οι αστυνομικές αρχές προσδοκούσαν να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους σε δράση. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μπλόκαραν την είσοδο του κτιρίου της οδού Ανθήλης στη Λαμία και απαγόρευσαν την είσοδο – έξοδο του οποιουδήποτε, παρουσία και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, ο οποίος έδωσε εντολή να σφραγιστεί η Υπηρεσία για δυο ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Κατασχέθηκαν φάκελοι, έγιναν συλλήψεις, ενώ πίσω έμειναν οι Ειδικοί Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών για να ξεσκονίσουν φακέλους προγενέστερων ετών, καθώς το κύκλωμα φέρεται να δρούσε πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα το γεγονός ότι η τοπική αγορά είχε σχεδόν κορεστεί το κύκλωμα με τη βοήθεια πρόθυμων επαγγελματιών που εξυπηρετούσαν με το αζημίωτο πελάτες, είχε επεκτείνει τη δράση τους και σε άλλους νομούς και μέσα σε αυτούς και στην Κορινθία.
Πρόκειται για μία υπόθεση που δουλεύεται πολύ καιρό από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, με καταγραφές συνομιλιών που καίνε τα μέλη του κυκλώματος. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η ΠΕ Φθιώτιδας είχε αλλάξει τον τρόπο εξετάσεων διπλωμάτων, θεωρώντας ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν εξασφαλιζόταν το αδιάβλητο, ενώ τα «περίεργα στατιστικά» τα είχαν θέσει στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here