Τι σημαίνει ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας αναλαμβάνει «την εσωτερική ασφάλεια», κ. πρωθυπουργέ;

71

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε και αυτό κάνουμε».

Πρόκειται για δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε παρέμβαση του στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τα F-16, τα Mirage κ.α.  Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει τι σημαίνει υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως, επίσης, αντιλαμβάνεται και τι είναι η «εσωτερική ασφάλεια». Η δήλωση του κυρίου Παναγιωτόπουλου χρειάζεται επειγόντως διευκρίνιση, διότι διαφορετικά προκύπτει τεράστιο θέμα.

Η ερώτηση μας απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη:

Τι σημαίνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει «την εσωτερική ασφάλεια»;

Σημείωση: Τονίζουμε ότι παρά τη μερική αναδίπλωση του Ν. Παναγιωτόπουλου, λίγη ώρα μετά την επικίνδυνη δήλωση του, η ερώτηση μας προς τον πρωθυπουργό ισχύει. Ο υπουργός Άμυνας, σε διευκρινίσεις που έδωσε στη Βουλή, μάλλον κάνοντας τα χειρότερα, ισχυρίστηκε:

«Το διευκρινίζω, ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια την εγγυάται η αστυνομία. Αυτό που είπα και δεν θέλω παρερμηνεία είναι ότι εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός». Ωστόσο, είπε,  ότι υπάρχει ο κίνδυνος, με την αύξηση των μεταναστευτικών ή προσφυγικών ροών «να παρεισφρήσουν τρομοκράτες – τζιχαντιστές που, μετά την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, δραπέτευσαν από τα στρατόπεδα που φύλαγαν οι Κούρδοι μαχητές. Για σας δεν είναι δυνητική απειλή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας;».

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για περί «εσωτερικής ασφάλειας» στο βίντεο, μετά το 1.30.

imerrodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ