Τουλάχιστον 29 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι-φωτο

70

18 ασθενείς, εκ των οποίων οι 13 αιμοκαθαρόμενοι,  θετικοί στον κορωνοϊό – Θετικοί και 11 εργαζόμενοι στην κλινική – Εχουν ληφθεί συνολικά 101 δείγματα, χθες και σήμερα και  αναμένονται συνολικά αποτελέσματα εξετάσεων- Για «απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων» έκανε λόγο ο Σωτήρης Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 29 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων και μάλιστα σε υγειονομικές δομές, που θέτουν σε κίνδυνο, όπως είπε, τους πολλούς.

Πιθανά κρούσματα κορωνοϊού στο Περιστέρι

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς και κατά τις ίδιες πληροφορίες 13 εξ αυτών είναι θετικοί. Δύο εξ αυτών, μια γυναίκα 90 ετών και ένας άνδρας 86 ετών διακομίσθηκαν στο ΝΙΜΤΣ. Θετικοί βρέθηκαν και άλλοι πέντε ασθενείς, όπως και 11 μέλη του προσωπικού της κλινικής.  Τα δείγματα ελήφθησαν χθες και σήμερα, όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυνρτής της Παθολογικής Κλινικής της μονάδας, Γιώργος Μόσιος. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

taxiarxai1

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

ΠΗΓΗ φωτό  peristerinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ