Το αυγό κάνει 10 ευρώ επειδή η Μύκονος είναι για αρχόντους, λέει το μαγαζί που τα πουλάει

110
Το κατά τ’ άλλα πανέμορφο ασπρονήσι, στο οποίο συρρέουν από όλο τον κόσμο τουρίστες για να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι, έχει αναπτύξει τους δικούς του μηχανισμούς ώστε να κρατούν την
«πλέμπα» και τους πτωχούς μακριά από τις τιμημένες παραλίες του και ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι να χρεώνουν το τηγανητό αβγό 10 ευρώ, όπως φάνηκε μετά την απόδειξη που κάνει τον γύρο του ελληνικού ίντερνετς από χτες.
Δίνοντας την πραγματική έννοια στη λέξη Exclusive, το συγκεκριμένο εστιατόριο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα καταστήματα στη Μύκονο, εντελώς κυριολεκτικά αποκλείουν όλους όσοι δεν μπορούν ή δεν διατίθενται να ξοδέψουν ένα σκασμό λεφτά προκειμένου να αναπνεύσουν Μυκονιάτικο αέρα, ακόμα και εάν ευρισκόμενος στη Μύκονο δεν έχεις την επιλογή να αναπνεύσεις άλλο αέρα, οπότε εάν δεν έχεις λεφτά, τράβα ψόφα. Συγκεκριμένα, η απόδειξη που έγινε viral δείχνει ότι το τηγανητό αβγό τιμολογείται στα 10 ευρώ και το πιτόγυρο στα 3,70:
Η περίπτωση αυτή που αποτελεί κάθε άλλο παρά εξαίρεση για το νησί της Μυκόνου, προφανώς και δημιούργησε έντονες αντιδράσεις, συνεπώς το κατάστημα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις για τις τιμές του, λέγοντας λίγο-πολύ ότι είναι η Μύκονος έτσι που δε μπορούμε να το δίνουμε φθηνότερα:
«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων με αφορμή το κόστος προϊόντος πρωινού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη τιμή αφορά δύο πλήρεις μερίδες με τα συνοδευτικά τους και όχι μια, όπως εσφαλμένα παρουσιάστηκε από τμήμα του τύπου.
Δεν θα πρέπει να λησμονείται, πως οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνουν τόσο το υψηλό λειτουργικό κόστος της Μυκόνου ταυτόχρονα με το φορολογικό.
Όλες οι τιμές αναγράφονται στον κατάλογο προϊόντων καθώς και εντός των καταστημάτων.
Θεωρούμε πως η παρερμηνεία δεν έχει κακόβουλο χαρακτήρα. Παρόλα αυτά κάθε παρατήρηση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη με γνώμονα την βελτίωση των υπηρεσιών μας.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη γαστρονομικά, ποιοτικά και αισθητικά, της Μυκόνου ως κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού.»
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναφέρουν ότι το λειτουργικό κόστος στο πριγκηπάτο της Μυκόνου είναι τέτοιο που το τηγανητό αυγό δεν μπορεί να στοιχίσει λιγότερο από 10 ευρώ, ενώ το φορολογικό προφανώς τους γονατίζει.
Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνεστε ότι εάν δεν πάτε στο νησί για να αφήσετε όλα τα λεφτά σας, τότε δεν θέλουν να πάτε καν. Και αυτό είναι μια πάγια τακτική του διάσημου νησιού, που εκτίθεται μόνο όταν κάποιος ανυποψίαστος καταλήξει από σπόντα στη Μύκονο και φρικάρει με τις αστρονομικές τιμές που διαμορφώνονται με τη Μυκονιάτικη λιρέτα.
luben

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/10_18.html#ixzz5FvfQMgWW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ