Το Σώμα μας Έχει τη Δυνατότητα να Αυτοθεραπεύεται! Φυσικοπαθητική!

69

Τι είναι η Φυσικοπαθητική ή φυσιοπαθητική;

Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική επιστήμη που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας, αλλά των βαθύτερων αιτιών που την προκαλούν.

Η φυσιοπαθητική είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη.

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς.

Η φυσικοπαθητική (Naturopathy) είναι επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου, διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Κύπρο (Ιπποκρατικό κολέγιο-σχολή ) και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Προσδοκία μου είναι στο μέλλον να διδάσκεται και στα Ελληνικά πανεπιστήμια, στην χώρα που τη γέννησε, τη χώρα του πατέρα της φυσικής θεραπευτικής – Ιπποκράτη.

Η βασική Αρχή της είναι πως η θεραπεία και η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η συγκόλληση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού, η επούλωση ενός τραύματος. Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του πάνσοφο – έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα. Όταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος με τις επιλογές του, ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, αλλά το κακομεταχειρίζεται.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ