«Το ΥΕΘΑ θα εξαγοράσει τα «κόκκινα δάνεια» των στρατιωτικών»

79

Η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να επιφέρει οφέλη. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης εξαγοράς των κόκκινων δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς με προσοχή, ώστε να μην προκληθεί έλλειμμα αλλά και να μην δημιουργηθεί κλίμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημόσιους μπορεί να επιφέρει οφέλη».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο ‘Αμυνας θα προχωρήσει στην εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών στελεχώνΟ κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καλέσει τον κ. Παπαδημητρίου να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ‘Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, ότι από τα αποθεματικά του Αυτόνομου Οργανισμού Αξιωματικών ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ, θα αγοραστούν από τις συστηματικές τράπεζες, στις τιμές που θα πουλούσαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τα «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση» ώστε να προστεθεί στις δραστηριότητες του Οργανισμού η δυνατότητα αυτή και πρόσθεσε ότι η δράση αυτή του Υπουργείου ‘Αμυνας θα προσφέρει λύσεις επωφελείς σε όλους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου που κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση και για άλλες κοινωνικές ομάδες. «Προτείνω άμεσα και στον υπουργό Παιδείας, να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα δάνεια των αγροτών και όλα τα αρμόδια υπουργεία να ετοιμαστούν να κάνουν το ίδιο που κάνει το υπουργείο ‘Αμυνας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά για κάποιους», αντέτεινε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και στη προσπάθεια αυτή βελτιώνει τους υφιστάμενους θεσμούς και εισάγει νέους όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου. Πηγή: ΑΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here