Το Facebook πρόκειται να επιτρέψει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο των εικόνων που κατέχουν

81
epa06911784 A close-up image showing the Facebook app on an iPhone in Kaarst, Germany, 08 November 2017 (reissued 26 July 2018). According to reports on 26 July 2018 Facebook shares suffered losses of almost 150 billion USD after it reported less than expected growth in 2nd quarter 2018 revenues that rose 42 per cent to reach 13.23 billion USD. Facebook also said they had 2.23 billion mothly users, 20 million less than expected by analysts. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 53883787

Σε update της πλατφόρμας διαχείρισης δικαιωμάτων, το Facebook αρχίζει να δουλεύει με συγκεκριμένους συνεργάτες για να τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την κυριότητα των εικόνων τους.

Μάλιστα, θα μπορούν να ρυθμίσουν πού θα εμφανίζονται αυτές οι εικόνες, σε όλη την πλατφόρμα του Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Στόχος είναι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να ανοίξει για όλους, όπως ισχύει ήδη με τα δικαιώματα για μουσική και βίντεο, ωστόσο η εταιρεία δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.

Επίσης καθορίζει το πού ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ μπορούν να αφήσουν ορισμένες περιοχές εκτός. Μόλις ο διαχειριστής επαληθεύσει ότι metadata και εικόνα ταιριάζουν, στη συνέχεια θα επεξεργαστεί αυτή την εικόνα και θα παρακολουθεί πού εμφανίζεται. Εάν ένα άλλο άτομο προσπαθήσει να διεκδικήσει την κυριότητα της ίδιας εικόνας, τα δύο μέρη μπορούν να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς και το Facebook θα το αποδώσει τελικά σε όποιον το υπέβαλε πρώτα.

Εάν θέλουν τότε να υποβάλουν ένσταση για αυτή την απόφαση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φόρμες αναφοράς IP. Η ενημέρωση θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του Instagram αυτή τη στιγμή, με λογαριασμούς που κοινοποιούν συχνά την ίδια εικόνα και κάνουν tag μόνο τον υποτιθέμενο αρχικό κάτοχο δικαιωμάτων. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ο καθορισμός του ποσοστού επεξεργασίας σε μια εικόνα, όπως ένα meme, πριν αξιολογηθεί ως «match» της εικόνας του κατόχου των δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ