Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αρχική ΓΝΩΜΗ Τρίζουν τα κόκαλα της Αριστεράς με τη «Δρακογενιά» του Τσίπρα και του...

Τρίζουν τα κόκαλα της Αριστεράς με τη «Δρακογενιά» του Τσίπρα και του Παππά

80

Τι σχέση μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά; Ποια μπορεί να είναι τα κοινά ενός κόμματος που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ plus με όσους έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες τους;

Τρίζουν τα κόκαλα της Αριστεράς με τη «Δρακογενιά» του Τσίπρα και του Παππά | tovima.gr

Εχουμε και λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Τσίπρας και η παρέα του θέλουν να κάνουν το κόμμα ΠΑΣΟΚ plus.

Στο σχέδιο αυτό αντιδρούν παλαιά στελέχη της Αριστεράς που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αριστερή του ταυτότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε τους «προεδρικούς» και τους παπαγάλους τους στα μέσα ενημέρωσης να «ξηλώσουν» τον Πάνο Σκουρλέτη.

Αρχικά με διαρροές περί αντικατάστασής του στη γραμματεία του κόμματος.

Και στη συνέχεια με μια «αντικειμενική» ανάλυση από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είναι γνωστό ότι πίνει νερό στο όνομα του Νίκου Παππά.

Και ο Παππάς, ως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι άλλο, ως ο… άρχων του σκότους, φροντίζει με την πλέρια δημοκρατία που τον διακρίνει να «φάει» τον Σκουρλέτη.

Όχι ότι ο γραμματέας του κόμματος ως υπουργός ήταν πετυχημένος. Ούτε καμιά σοβαρή οργάνωση μπόρεσε να πετύχει προεκλογικά. Ποια οργάνωση δηλαδή για ένα κόμμα που έχει 1,5 – 2 εκατ. ψηφοφόρους και το πολύ 30 χιλιάδες μέλη;

Μεταξύ αλληλοφαγωμάτων, διαρροών, ακραίου βυζαντινισμού και μιας διάθεσης για τον επόμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών (έπειτα από αυτό του 2015) κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Αλλά η απόφαση έχει ληφθεί: «Θα γίνουμε κάτι άλλο. Θα γίνουμε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αντισταθεί στη λαίλαπα της Δεξιάς».

Μιας και δεν το κατάφερε αυτό το ΚΙΝΑΛ, που έχει τα δικά του υπαρξιακά προβλήματα, είπε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί να έχει δίκιο. Από τη στιγμή που η γλύκα της εξουσίας κυρίευσε τους πάντες, γιατί να μη διεκδικήσουν επάνοδο στην κυβέρνηση; Και αυτό να το κάνουν με ένα κόμμα αντιδεξιό, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν μάζεψε όλα τα «ορφανά» της κεντροαριστεράς και κυριάρχησε για χρόνια;

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο με γεια του με χαρά του. Αλλά δεν μπορεί να λέγεται αριστερό κόμμα. Δεν μπορεί να επικαλείται τη Γένοβα, τον Δεκέμβρη του 2008, τα κινήματα των Αγανακτισμένων, το κίνημα «Δεν πληρώνω;»

Τι σχέση έχει ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του με την Αριστερά όπως την εξέφραζε ο Ηλίας Ηλιού, ο Γιάννης Μπανιάς, ο Λεωνίδας Κύρκος;

Τι σχέση μπορεί να έχει ΣΥΡΙΖΑ που συμμάχησε με τον διάβολο της ακροδεξιάς ή υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο με τους αγωνιστές στα βουνά, με τους κυνηγημένους στα ξερονήσια, με τους αντιστασιακούς της Χούντας, με τους πολιτικούς που ήταν γεμάτοι ήθος, αξιοπρέπεια, ταπεινότητα αλλά και βαθιά αγάπη για την πατρίδα χωρίς να ξεπουλάνε τις αξίες τους για μια καρέκλα ή για έναν σοφέρ σε λιμουζίνα;

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας του κότερου με όλους αυτούς;

Τι κοινό μπορεί να έχει η «Δρακογενιά» που μας είπε και ο πατέρας του Νίκου Παππά, με όσους έδωσαν το αίμα τους ή στην καλύτερη περίπτωση όσους έμειναν στο περιθώριο της ζωής επειδή είχαν πιστεύω αδιαπραγμάτευτα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα αστικό, διαπλεκόμενο κόμμα που μπορεί να ξεπουλήσει τα πάντα αρκεί να κρατηθεί γαντζωμένο στην εξουσία ή να την φλερτάρει μέχρι αυτή να γίνει δική του.

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να είσαι κόμμα ενταγμένο σε μια πολιτική κανονικότητα. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε Αριστερά είναι, ούτε κανέναν ριζοσπαστισμό εκπροσωπεί.

Χίλιες φορές το  ΚΚΕ που έχει την άποψή του,( άλλοι την ασπάζονται και άλλοι όχι) , αλλά την υπερασπίζεται με σθένος και δεν πουλάει την ψυχή του στο διάβολο, παρά οι 40άρηδες του Τσίπρα που βούτηξαν μέχρι το λαιμό στη διαπλοκή, στα κότερα, στα παιχνίδια εξουσίας, στην ίντριγκα, στο ξεπούλημα ακόμη και συντρόφων τους.

Γι’ αυτό οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκνευριστικές. Γι’ αυτό και δε φταίει ο Σκουρλέτης ή ο Φίλης ή ο Τσακαλώτος για το κλίμα εσωστρέφειας που σοβεί στο άλλοτε κόμμα της ελπίδας. «Είσαι ό,τι είναι η παρέα σου». Και ο Τσίπρας με την παρέα του απλά έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα σε ένα οπορτουνιστικό κόμμα που γεννήθηκε για να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Και όσα ακούγονται περί αριστεράς, ήθους, αγώνων κ.λπ. δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα προσωπείο που βάζει ο Τσίπρας και η ομάδα του.

Αφήστε τα λοιπόν αυτά σύντροφοι. Είστε τόσο αριστεροί όσο ο Τραμπ δημοκράτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ