Τρίκαλα Κορινθίας: Ο «θησαυρός» της Ζήρειας -φωτο

158

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν μια σύνθεση από βουνά, δάση, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Και όλα αυτά σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να βρεθείς εκεί είτε για μονοήμερη εκδρομή είτε για σαββατοκύριακο.

Ο,τι κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά και θα γυρίσεις γεμάτος με όμορφες εικόνες. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, ο «θησαυρός» της Ζήρειας διαθέτει μια ιδιαίτερη μυθολογική αύρα και διαδρομές που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις. Εφοδιάσου με ζακέτα ακόμη και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες μιας και μπορεί να θες να απολαύσεις απογευματινές βόλτες μέσα σε καταπράσινα τοπία ή να κάτσεις στην αυλή απολαμβάνοντας τους ήχους της φύσης το βράδυ.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα ονειρεμένα φυσικά τοπία είναι μόνο η μία πλευρά στα Τρίκαλα Κορινθίας. Το δεύτερο αξιοσημείωτο εκτός από την ομορφιά της περιοχής, είναι και το υψηλό επίπεδο στις παροχές των καταλυμάτων και της γαστρονομίας. Κάνοντας διαδρομές με φόντο τον Χελμό και τον Ολίγυρτο και αφού έχουν γεμίσει τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα, ήρθε η ώρα για καλό φαγητό και ειδικά κρέας. Θα βρεις πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Πελοπόννησος, ιδανική για το φθινόπωρο

Η Πελοπόννησος είναι γενικά ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου μιας και διαθέτει ποικιλία σε βουνό και θάλασσα. Και η Κορινθία είναι σίγουρα μια από τις πρώτες επιλογές μας. Αν βρεθείς εκεί έστω και για τρεις μέρες, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη λίμνη Δόξα, μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές λίμνες της Ελλάδας. Η Κορινθιακή… Ελβετία στα καλύτερά της. Ήξερες ότι εκεί βρίσκεται και η μυθική λίμνη στην οποία ο Ηρακλής πάλεψε με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες; Τα Τρίκαλα Κορινθίας και γενικά η περιοχή θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό με την πρώτη κιόλας επίσκεψή σου εκεί.

πηγή-exploringgreece.tv 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ