Τρείς μέρες πρίν τις εκλογές έχει πάρει φωτιά ο “κότσος” μας…!!! και ο Τατούλης εξαγγέλλει καταδυτικά πάρκα

77

 Με πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην χώρα είναι πια πραγματικότητα. Μετά από αγώνα 3 ετών και 37 υπογραφές που χρειάστηκαν, το καταδυτικό πάρκο Τυρού Αρκαδίας αδειοδοτήθηκε.

«Η αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό, του πρώτου στην χώρα, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια, τις γραφειοκρατίες, και σήμερα βάζουμε μπροστά ένα σημαντικό project , και θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα. Ήδη έχουμε καταθέσει φάκελο αδειδότησης για το καταδυτικό του Λουτρακίου και του Τολού. Το δίκτυο καταδυτικών πάρκων της Πελοποννήσου, μαζί με τα μονοπάτια και τα αναρριχητικά πεδία θα αποτελέσουν τον ποικιλόμορφο χάρτη μιας περιφέρειας εναλλακτικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας εξωστρέφεια και τουρισμό για όλη την διάρκεια του χρόνου. Εμείς στηρίζουμε εμπράκτως την τοπική μας οικονομία», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο της χώρας θεσμοθετήθηκε, στη βάση της κείμενης νομοθεσίας, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

 

Ειδικότερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) οριοθετείται θαλάσσια περιοχή στα διοικητικά όρια του δήμου Νότιας Κυνουρίας, για τη λειτουργία καταδυτικού πάρκου και τη χωροθέτηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων.

 

Με τη σχετική ΚΥΑ χαρακτηρίζεται ως καταδυτικό πάρκο θαλάσσια περιοχή έκτασης 1.704 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Όρμο Τυρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής.

 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η οριοθέτηση της περιοχής ως επισκέψιμου υποβρύχιου χώρου αναψυχής προσθέτει μια εναλλακτική νότα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, με τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πόλου έλξης, που ενισχύει και διευρύνει την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here