Τώρα-Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Γεράνεια Όρη

87
е񪡣霠󴧭 𥱩﷞ �ʩ흴Ხ Ǡ�ܠ꡴ݳ�堳🴩ᠪᨾ򠪡頤ᳩꞠ𥱩﷞, ĥ�ᠲ3/7/2018. (Eurokinissi/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κινέτα, συνεχίζει για τρίτη το καταστροφικό της έργο, καθώς το πύρινο μέτωπο μήκους 4 περίπου  χιλιομέτρων καίει ο,τι βρει στο διάβα του και βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στην κορυφογραμμή των Γερανείων με κατεύθυνση τους Αγίους Θεοδώρους.

Μετά από σχεδόν 60 ώρες η πυρκαγιά δεν λέει να σταματήσει. Όμως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που δίνουν οι Πυροσβέστες από το σημείο, η κατάσταση για πρώτη φορά επιτρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς την παρουσία, φυσικά, των εναέριων μέσων που πριν από λίγο πέταξαν για τελευταία φορά πάνω από το σημείο.

πηγή-loutraki365.gr

 

Επισημαίνεται ότι η πυρκαγιά έχει χωριστεί σε δυο μέτωπα, το πρώτο κινείται στη θέση Καβυλάρι προς Αλεποχώρι και δεν χαρακτηρίζεται ανησυχητικό αφού δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το δεύτερο κινείται (με πολύ αργή ταχύτητα) προς τους Αγίους Θεοδώρους. Σε αυτό το μέτωπο έχουν στρέψει κυρίως την προσοχή τους οι ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς είναι το πιό απειλητικό για τους οικισμούς.

 

Στο σημείο, που είναι ιδιαίτερα δύσβατο,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here