Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους; – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

16

Θέσπιση νέων μέτρων στη μάχη κατά του κορονοϊού μετά τα 97 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα εξετάζει η Κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για όλα συζητήθηκαν στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, το lockdown σε δήμο ή γειτονιά δεν είναι στα χέρια της Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν νέα μέτρα που συζητά. Συγκεκριμένα, όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων. Αυτό αφορά και τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Ξάνθη για παράδειγμα θα εφαρμοστεί και στα τζαμιά, όπου επίσης όλοι θα φορούν μάσκα.

Με λίγα παραπάνω κρούσματα η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική και στους ανοικτούς χώρους. Αν ένα νησί έχει έξαρση, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες πιθανότατα θα υποχρεωθούν να κυκλοφορούν με τη μάσκα τους.

Αν ξεφύγει η κατάσταση; Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του star, μπορεί να υπάρξει “καραντίνα” σε συγκεκριμένο σημείο, για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο, στην περίπτωση που μολυνθεί το 50% των ενοίκων του. Ταυτόχρονα θα γίνει σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα τους αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική αστυνομία. Ακόμη πάντως η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη, καθώς ο δείκτης μετάδοσης είναι 0,21, οπότε θεωρείται πολύ χαμηλός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here