Υπό διάλυση η Ένωση Κεντρώων… Ανεξαρτητοποιείται και άλλος βουλευτής…!

83

Νέα απώλεια για την Κοινοβουλευτική ομάδα της Ενωσης Κεντρώων. Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής.

Μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του  βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδη Φωκά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, βρίσκεται υπό την σκιά της διάλυσης.

Πλέον με την αποχώρηση του κ. Φωκά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με 5 βουλευτές που είναι και το όριο για να βρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο με την αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου, το σενάριο της διάλυσης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως με 4 βουλευτές δεν μπορεί να θεωρείται κόμμα στη βουλή.

Αν τελικά μείνουν μόλις τέσσερις βουλευτές και το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

 Λεβέντης: Είμαστε σε αδιέξοδο

Με την φράση «είμαστε σε ένα σχετικό αδιέξοδο»  περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις παρεμβάσεις του Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση οργισμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Λεβέντη για τη διαγραφή του.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι. Υπάρχει ένα Συμβούλιο των παλαιότερων μελών του κόμματος που θα συμβουλευτώ. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών, αλλά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν και το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου. Αυτοί δεν θα αντέξουν…».

«Το κόμμα δεν κινδυνεύει»
Πάντως σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., η Ένωση Κεντρώων σημείωσε ότι το κόμμα «δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ