Φιάσκο το δημοψήφισμα στα Σκόπια ψήφισε μόλις στο 28%…ξεφτίλισαν Zaev και Τσίπρα…

68
Μόλις το 28% είχε φθάσει η συμμετοχή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας!

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις στα Σκόπια ότι το δημοψήφιοσμα μπορεί να εξελιχθεί λόγω της χαμηλής συμμετοχής σε πραγματικό φιάσκο.

Το θέμα είναι εάν μπορεί να νομιμοποιηθεί ένα αποτέλεσμα με τόσο χαμηλή συμμετοχή της τάξης του 28%. Η προσέλευση στις κάλπες έφτασε μόλις στο 28% στις 17,00 ώρα Ελλάδος, δημοιουργώντςς σοβαρά ερωτηματικά για την εγκυρότητα του αποτελέσματος.
Για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει η συμμετοχή να ξεπεράσει το 51% ωστόσο διπλωμάτες αναφέρουν ότι εάν το ΝΑΙ πάρει 600 χιλ ψήφους δηλαδή 33% θα το θεωρήσουν έγκυρο.
Μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει περίπου 340 χιλιάδες σε σύνολο 1,8 εκατ που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Ήδη ο πρωθυπουργός της FYROM Z. Zaev αναφέρει ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα στραφεί στην Βουλή για να πάρει την σχετική έγκριση.
Η συμμετοχή θα αποδειχθεί καταλυτικής σημασίας γιατί έχει τεθεί ως όριο, τουλάχιστον το 51% των πολιτών να συμμετάσχει στην διαδικασία.
Στην FYROM κάνουν λόγο για δημοψήφισμα με συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς ανησυχούν για την συμμετοχή των πολιτών….και στρέφονται στην Βουλή που θα συνεδριάσει εκτάκτως την 1η Οκτωβρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ