Χαλάει ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τρίτη: Βροχές, καταιγίδες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

102

Καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές,καταιγίδες αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Μεγάλη Τρίτη

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 και από το απόγευμα τοπικά τα 6 μποφόρ.

Παράλληλα, οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά τόπους οι οποίες από το πρωί στα βορειοδυτικά και έως το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 16, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα από 9 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 21 (στη Ρόδο τοπικά έως 23) και στην Κρήτη από 9 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ