Όλα τα μυστικά για το σύκο γλυκό του κουταλιού

124

Μάης ο μήνας για να φτιάξουμε γλυκό  συκαλάκι.

Τα σύκα που επιλέγουμε είναι τα πιο μικρά και άγουρα σύκα από αγριοσυκιές και τα μαζεύουμε μόνο Απρίλιο και Μάιο. Είναι γνωστά με τις ονομασίες Ερινοί, Ορνοί ή Πρόσυκα.  Είναι σημαντικό τα σύκα να είναι πολύ μικρά, ώστε να μην χρειαστεί να τα καθαρίσετε εσωτερικά με σουβλί ή πρόκα.  Αυτά είναι σύκα σκληρά που δεν τρώγονται. Είναι κατάλληλα μόνο για θεϊκό γλυκό του κουταλιού.

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here