Όχι κύριε πρωθυπουργέ, ούτε επικός είσαι, ούτε ποτέ θα γίνεις!

76

Όχι κύριε πρωθυπουργέ ΔΕΝ φοβηθήκαμε τα κύματα!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε καθημερινά με τις τρικυμίες και τα τσουνάμια αντιλαϊκών μέτρων, που προκάλεσαν όσοι συνθηκολόγησαν και ξεπούλησαν την ελπίδα του λαού!

Η ιστορία κρατά από παλιά με τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που σκύβουν το κεφάλι στους ισχυρούς είτε της Ευρώπης είτε του πλανήτη! Μα το χειρότερο όλων ήταν η 6η Ιούλη του 2015 και το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που το περήφανο ΟΧΙ του 62% του λαού, έγινε εθελόδουλο ΝΑΙ και έτσι ακολούθησε το 3ο μνημόνιο στις 14 Αυγούστου, που επικύρωσε τα 2 πρώτα και μια σειρά εφαρμοστικών νόμων που δεσμεύουν τη χώρα μέχρι το 2060. Και όλα αυτά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και με τους ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ!

Τα ασημικά της χώρας ξεπουλιούνται και οι εκποιητές τους πανηγυρίζουν!

Η επώδυνη Οδύσσεια του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες αν δεν επέλθει μια ριζική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση μακριά από μνημόνια και Ε.Ε., μακριά από ιμπεριαλιστικές επιρροές με καταστροφικές συνέπειες! Και όποιοι λοιδωρούν την πρόταση ενός άλλου δρόμου που δίνει προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με αξιοπρεπή διαβίωση για τους πολίτες, είναι όλοι όσοι θέλουν να καλύψουν είτε την ανεπάρκειά τους είτε την επιμονή τους στη συνέχιση ενός σκληρότερου μοντέλου καπιταλισμού που φτωχοποιεί την πλειονότητα των πολιτών και ισχυροποιεί το κεφάλαιο!

Ο Οδυσσέας γύρισε στην Ιθάκη του, όπου εκεί τον περίμενε καρτερικά η Πηνελόπη του που η ελπίδα της δεν είχε σβήσει ποτέ παρόλο που την περιτρυγύριζαν οι…μνηστήρες της. Γύρισε όπως περιγράφει ο επικός ποιητής Όμηρος, αφού πάλεψε με λαιστρυγόνες και κύκλωπες, πέρασε από το νησί της Κίρκης και ΔΕΝ ενέδωσε στις Σειρήνες !

Στην προκειμένη περίπτωση οι Σειρήνες και οι Μνηστήρες πολιορκούν τη σημερινή κυβέρνηση και ο λαός ως άλλη Πηνελόπη δεν μπορεί να περιμένει θετική εξέλιξη από όσους πούλησαν την ελπίδα του!

Σήμερα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να γίνει…επικός ποιητής! Με το περίφημο 8λεπτο διάγγελμά του από το νησί της Ιθάκης, προσπάθησε να αλλοιώσει, για την ιστορία, τα πραγματικά δεδομένα και για άλλη μια φορά να προκρίνει την υποκειμενικότητά του από την αντικειμενικότητα.

Όχι κύριε πρωθυπουργέ ούτε επικός είσαι, ούτε ποτέ θα γίνεις !

*Η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου είναι μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας και πρ. βουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ