Άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, γκλομπς ακόμα και μπουκάλια ενάντια στους αγωνιστές του κινήματος για την αποτροπή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

148

Παρεμβάσεις έξω από δύο συμβολαιογραφεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» απαίτησαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.

 

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι το συμβολαιογραφείο στην οδό Σταδίου 39 είχε μετατραπεί σε φρούριο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, είχαν κλειδώσει την πόρτα του κτιρίου που στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, μην επιτρέποντας ούτε στους εργαζόμενους άλλων γραφείων στο κτίριο, να μπουν ή να βγουν από αυτό.

Οι διαδηλωτές μετέβησαν και σε δεύτερο συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Σταδίου 43, όπου και εκεί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τις παρεμβάσεις, ακολούθησε πορεία έως την Ομόνοια με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να κυριαρχεί.

Άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση με βροχή χημικών, γκλομπ, ακόμα και με μπουκάλια δέχθηκαν οι αγωνιστές του κινήματος από τα ΜΑΤ σε συγκέντρωση για την ακύρωση τωνηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχε καλέσει η Λαϊκή Ενότητα έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18.
Με πολιτικά εγκληματικές εντολές των ΤσίπραΚοντονήΤόσκα και σε συνεργασία με τους τραπεζίτες και με τον πραξικοπηματία επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αθηνών Πειραιώς, Γ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού.
Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κυρίως για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, ξεκίνησε με απωθήσεις και σπρωξίματα των ΜΑΤ κατά του Παν. Λαφαζάνη με σκοπό να τον κατεβάσουν βίαια από το πεζοδρόμιο.
Μπροστά στις διαμαρτυρίες του Παν. Λαφαζάνη για τις σπρωξιές, τα ΜΑΤ με εντολή άνωθεν ξεκίνησαν την εφόρμηση και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως με τα γκλομπ και τις ασπίδες και σύντομα άρχισαν να ρίχνουν αθρόα και «στο ψαχνό» χημικά.
Η κατάσταση στον στενό δρόμο της Καποδιστρίου έγινε νεφώδης και αποπνικτική και δεκάδες διαδηλωτές είχαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρεις από αυτούς, η αγωνίστρια Δέσποινα Θανοπούλου και δύο στελέχη της ΛΑ.Ε, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας τραυματίστηκαν, με την πρώτη αρκετά σοβαρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σωτηρία» και το «Λαϊκό».
Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει πολιτικούς εγκληματίες τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης ΤσίπραΚοντονή και Τόσκα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «βιώνει σκοτεινά χρόνια κατοχής και αποικιοκρατίας» και χαρακτηρίζει «ντροπή το γεγονός, ότι σε ώρα εθνικών απειλών, κυβερνώντες, τράπεζες και κυκλώματα και κερδοσκοπίας βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού».
Παραθέτουμε βίντεο από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές της ΛΑ.Ε και των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών:
Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου 18:
Φωτογραφίες από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ