Άνετα πρώτος ο Φέτελ στο Βέλγιο…!!!

132

Άνετος και δίκαιος νικητής ο Φέτελ στο Βέλγιο, με 2ο τον Χάμιλτον που προσπάθησε και 3ο τον Μαξ Φερστάπεν με μεγάλη διαφορά από τους 2 πρώτους.

Από την πρώτη στροφή φάνηκε πως ο αγώνας θα είναι γεμάτος συγκινήσεις.

Ο Χούλκενμπέργκ με κρύα φρένα έπεσε πάνω στον Αλόνσο, ο Αλόνσο απογειώθηκε και προσγειώθηκε στο Halo του Λεκλέρκ και έτσι το Halo στην πρώτη χρονιά του, σώνει την ζω;h ενός οδηγού και το είδαμε live. Λίγα μέτρα μετά ο Μπότας χτυπά από πίσω τον Ρικιάρντο ο οποίος ακουμπά τον Ράικονεν και του κλατάρει το πίσω δεξί ελαστικό.

Οι πρώτοι έχουν τον δικό τους αγώνα στην ευθεία μετά την στροφή Eau Rouge και ο Φέτελ κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον ενώ το ίδιο έκανε και ο Πέρεζ στον Οκόν όταν βγήκε το σήμα για αυτοκίνητο ασφαλείας. Και ο αγώνας κάπου εκεί τελείωσε από άποψη ενδιαφέροντος.

Ο Φέτελ δημιούργησε γρήγορα μια διαφορά τριών δευτερολέπτων που διατ’ηρησε μέχρι που η Mercedes έφερε τον Χάμιλτον στον 21ο γύρο στα πιτς για ελαστικά, ενώ ο Φέτελ ακολούθησε ένα γύρο αργότερα, ακριβώς στη μέση του αγώνα.
Ο Φέτελ έμεινε πρώτος και μετά το πιτ στοπ του, άρχισε να απομακρύνεται με καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Φερστάπεν σημείωσε μια μοναχική τρίτη θέση και ο Μπότας που πέρασε διαδοχικά τους Οκόν και Πέρεζ κατάφερε να τερματίσει 4ος.
H νέα ομάδα της Force India στην πέμπτη και έκτη θέση στο ντεμπούτο της, πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη με τους Πέρεζ 5ο και Οκόν 6ο με τον Γκροζάν στην 7η θέση και τον Μάγκουσεν στην 8η θέση, γεγονός που ανεβάζει την Haas μόλις πόντους πίσω από τη Renault στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η τελική κατάταξη του αγώνα είναι η εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ