Έγινε η μεταφορά του 30χρονου δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στη Νάξο-φωτο

150

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μεταφέρεται αυτή την  ώρα ο 30χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε με χειροπέδες στο λιμάνι του νησιού και επιβιβάστηκε σε πλωτό σκάφος του Λιμενικού με το οποίο και μεταφερεται στη Νάξο.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Το προφίλ του δράστη

Πληροφορίες  αναφέρουν πως ο Βέργος εργαζόταν στην Αθήνα και, λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Μπολάτι Κορινθίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας του είναι δάσκαλος, η μητέρα του νηπιαγωγός, ενώ έχει και μία αδερφή. Ο πατέρας του είναι ένα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στο χωριό καθώς, όπως λένε κάτοικοι, ήταν πάντα πρόθυμος να προσφέρει βοήθεια σε όποιον είχε ανάγκη. Σε αντίθεση με τον πατέρα, η μητέρα του φέρεται να είναι πιο δύσκολη επικοινωνιακά.

Όσον αφορά στην άτυχη Γαρυφαλλιά, εκείνη είχε δύο αδερφούς και μία αδερφή. Η κοπέλα ήταν το καμάρι της οικογένειας. Ο πατέρας της είναι τραπεζικός και, πληροφορίες αναφέρουν πως, παραιτήθηκε από την τράπεζα που εργαζόταν για να ασχοληθεί με την γεωργία, ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει και ένα φαρμακείο στην 26χρονη.

Πάντως κάτοικοι της περιοχής μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς, όσο και για την οικογένεια του δράστη, λέγοντας πως ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα για αρνητικά σχόλια.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. «Η  Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 30χρονου. Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» τόνισε η μητέρα της.

«Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ΄αγαπώ στην κόρη μου» σημείωσε.

Το χρονικό του δράματος

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης αναζητούνταν από χθες και τελικά εντοπίστηκε περίπου στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου μετά από υπόδειξη κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνείτο να παραδοθεί και πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς. Απειλούσε μάλιστα ότι θα αυτοκτονήσει. Όταν συνελήφθη απέδωσε το γεγονός στην «κακιά στιγμή» και είπε ότι «χάλασε η φάση»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ