Έκθεση φωτιά των “Γιατρών του Κόσμου” για το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα

110
Στους 45 οι νεκροί- Στους 7.930 οι τραυματίες
Το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του Ισραήλ εδώ και έξι συνεχόμενες εβδομάδες περιγράφει η έκθεση της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» (MDM) και ενώ την ίδια στιγμή τα δυτικά διεθνή ΜΜΕ, είτε φροντίζουν να κρατούν το θέμα στα «χαμηλά» είτε και να μην το «παίζουν» καθόλου. 
Οι αριθμοί που παραθέτει η Οργάνωση και οι οποίοι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν αμφισβητηθεί από την πλευρά του Ισραήλ, είναι εφιαλτικοί.
Από τις 30 Μαρτίου που ξεκίνησε η διαμαρτυρία στα συρματοπλέγματα της Λωρίδας για την «Ημέρα Επιστροφής των Εδαφών», ο στρατός του Ισραήλ, έχοντας πάρει σαφή εντολή να ανοίγει πυρ κατά των διαδηλωτών «κατά βούληση» και χωρίς να χρειαστεί άλλη εντολή,  οι Παλαιστίνιοι θρηνούν 45 νεκρούς, 4 εκ των οποίων μικρά παιδιά.

Θρήνος στην κηδεία 19χρονου αγοριού στο χωριό Deir Nizam βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο νεαρός παλαιστίνιος δολοφονήθηκε στις 2 Μαΐου 2018 από ισραηλινούς στρατιώτες και ενώ συμμετείχε στη διαμαρτυρία στα συρματοπλέγματα. (Photo: Abbas Momani/AFP)

Από την κηδεία του 18χρονου Tahrir Wahba στην περιοχή Khan Yunis. O έφηβος παλαιστίνιος δολοφονήθηκε στις 6 Απριλίου 2018 έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι. Την ίδια ακριβώς ημέρα και στα ίδια επεισόδια σκοτώθηκε και ο 20χρονος Abdullah Shamali. (Photo: Said Khatib/AFP)
Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στο απίστευτο νούμερο των 7.930, με 4.045 εξ αυτών να είναι είτε με βαρύτατες μόνιμες ορθοπεδικέςαγγειακές αλλά και άλλου τύπου βλάβες ζωτικών οργάνων είτε ακόμη και με ακρωτηριασμούς λόγω του είδους των πυρομαχικών αλλά και της αδυναμίας για έγκαιρη διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο. 
 Υπενθυμίζεται πως ειδικά για το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποίησε ο ισραηλινός στρατός και για την εξαιρετικά «περίεργη» μορφή των τραυμάτων, ειδική αναφορά είχε κάνει και η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» όπως και η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση MAP που σε διαφορετικές εκθέσεις τους είχαν καταγγείλει ακριβώς τα ίδια και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, κάνοντας λόγο για τραύματα «ασυνήθιστης βαρύτητας» που προκαλούν συνθλίψεις οστών και μαλακών μορίων» λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «τέτοιας σοβαρότητας τραύματα είχαμε να δούμε από τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης το 2014».
Την ίδια στιγμή, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) καταγγέλλει πως, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων, από την απίστευτη βιαιότητα των Ισραηλινών, περισσότεροι από 99 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης έχουν τραυματιστεί, ενώ 18 ασθενοφόρα της υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πυρά του στρατού. 
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν «υπερβολική χρήση βίας κατά των Παλαιστινίων από τον στρατό του Ισραήλ» διαμαρτυρόμενοι παράλληλα και για την σχεδόν μόνιμη παρακώλυση που δέχονται στο ιατρικό τους έργο, μη παραλείποντας να αναφερθούν επίσης και στη συνολικά τραγική κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει υποχρεώσει τους Παλαιστινίους λόγω του ήδη 11ετούς αποκλεισμού τους από ξηρά, αέρα και θάλασσα. 
Κάνουν λόγο για «συλλογική τιμωρία που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και με καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό» αφήνοντας να εννοηθούν ναζιστικού τύπου πρακτικές της κυβέρνησης Νετανιάχου, για τη ρύπανση των υδάτων της περιοχής και την τεράστια έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού η οποία απειλεί διαρκώς τους παλαιστινίους με μολυσματικές ασθένειες, καθώς και για τα «βασικά φάρμακα» που «σε ποσοστό σχεδόν 50% είναι διαρκώς μη διαθέσιμα».
Τέλος, στην έκθεσή τους οι ΓΧΣ καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του ψηφίσματος 2018/2663 (RSP) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προβλέπει την άμεση και άνευ όρων διακοπή του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
iskra.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/blog-post_313.html#ixzz5FG8JAeIX

 

Υπονοούμενα για ναζιστικού τύπου πρακτικές αφήνει η έκθεση των «Γιατρών του Κόσμου»

 

Ειδικά όσον αφορά τους 4.045 βαριά τραυματίες, διευκρινίζεται πως από τα 4.045 το 18% από αυτούς είναι ανήλικοι ενώ σχεδόν οι μισοί χρειάζονται κατεπείγουσα μεταφορά σε άλλα νοσοκομεία του Ισραήλ που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, χωρίς ωστόσο να τους χορηγείται από τις Ισραηλινές Αρχές οι απαιτούμενη άδεια εισόδου. 

 

Στην έκθεση των «Γιατρών του Κόσμου» επίσης αναφέρεται πως ο τεράστιος όγκος των τραυματιών κυριολεκτικά μπλόκαρε τα νοσοκομεία της Γάζας που εκτός από τραγικές ελλείψεις σε αίμα φέρνει και το ιατρικό προσωπικό μπροστά σε ηθικού τύπου διλήμματα καθώς υποχρεώνεται να κάνει επιλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αδυνατώντας πλήρως να ανταποκριθεί σε μια κατάσταση που εδώ και ενάμιση μήνα βρίσκεται διαρκώς σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/blog-post_313.html#ixzz5FG8Ei2Q2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ