Έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου…για την πορεία της πανδημίας στην Πελοπόννησο

120
Η αύξηση της διασποράς και η πίεση στο ΕΣΥ ανησυχεί ειδικούς και Αρχές, καθώς η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η επιδημιολογική εικόνα στην Πελοπόννησο οδηγεί σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και τα πρωτόκολλα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, σύμφωνα με το ertnews.gr, οι αντιπεριφερειάρχες από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και έχουν νοσήσει περισσότερου από 33.190 πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα δύο τελευταία 24ωρα, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 582 κρούσματα κορωνοϊού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή, μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην Πελοποννήσο

Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 22 άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19.

Εν τω μεταξύ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα. Την σύγκληση της εν λόγω συνεδρίασης ζήτησαν με κοινό τους αίτημα, στο οποίο ανταποκρίθηκε η περιφερειακή Αρχή, οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του σώματος, προκειμένου να συζητηθεί -όπως προτείνουν- το θέμα: “Οι δυσμενείς εξελίξεις για την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Οι συνέπειες και η ανάγκη διεκδίκησης και λήψης μέτρων”.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κινούνται κάτω από 60%, με την Ηλεία να καταγράφει μόλις 49%, ενώ χαμηλά είναι και τα αντίστοιχα ποσοστά στους άνω των 60 ετών καθώς μόνο στην Κορινθία και στην Αργολίδα φτάνουν και ξεπερνούν το 70%.