Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις

65

Από τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 31/10 έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κόρινθο 

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 έως και το πρωί του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, όμως θα είναι ασθενέστερα, με εξαίρεση το Ιόνιο και την Ανατολική Θεσσαλία  όπου θα διατηρήσουν την ισχύ τους.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τα πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη καθώς και το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 1/11 στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά. Η πτώση στα βόρεια θα φτάσει κατά τόπους τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ την Πέμπτη 31/10 και την Παρασκευή 1/11. Στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 4 έως 5 μποφόρ την Πέμπτη 31/10, ενώ την Παρασκευή 1/11 θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός της Πέμπτης σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει κα πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (30-10-2019) και

από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που

πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς

ανέμους.

 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

 

1. ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (30-10-2019) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

(31-10-2019)

 

Α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και

πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα

φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα

εξασθενήσουν.

Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το

απόγευμα.

Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες

και σταδιακά η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

 

2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (01-11-2019)

Τις πρωινές ώρες η Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς οι βόρειες

Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

 

madata.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ