Ένα”βήμα” μπροστά το 3ο Λύκειο Κορίνθου…Επίδειξη λειτουργίας ψηφιακού εκτυπωτή-φωτο

258

Επίδειξη λειτουργίας ψηφιακού εκτυπωτή στο 3ο Λύκειο Κορίνθου

Το σχολείο μας στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης με τα ευρωπαϊκά προγράμματα EIT Manufacturing συμμετείχε στις δραστηριότητες Εισαγωγής στις Προηγμένες Τεχνολογίες Παραγωγής υπό το πλαίσιο των δράσεων “InMaS II” & “Shaping II. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Νοεμβρίου να επισκεφθούν το σχολείο μας δύο Μηχανικοί-  ερευνήτριες  και να δείξουν σε όλους τους μαθητές μας μέσα από συνεχόμενα μαθήματα που διήρκεσαν δύο ημέρες τη λειτουργία ψηφιακού εκτυπωτή.

Μας παρουσίασαν το παρόν της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και κάποια αδρά χαρακτηριστικά του μέλλοντος, μέσα από την παρουσίαση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης με την τεχνητή νοημοσύνη, τα έξυπνα ρομπότ-εργαλεία, την επαυξημένη πραγματικότητα και την τεράστια επεξεργασία των ψηφιακών δεδομένων. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στις νέες γνώσεις-δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι του κοντινού μέλλοντος ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

Αντώνης Σταυρόπουλος

Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Κορίνθου