Ένοχοι και οι δύο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

110

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους (ο 23χρονος Μ.Κ. και ο 21χρονος Α.Λ.) για την φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο νεαροί κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και για ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν:

  • Για τον κατηγορούμενο Μ.Κ. τα εξής ελαφρυντικά:  ακαταλόγιστο ή μειωμένου καταλογισμού, μετεφηβικής ηλικία, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς προς το δικαστήριο υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και να παρέλθει το 18μηνο
  • Για τον κατηγορούμενο Α.Λ. τα εξής ελαφρυντικά: μετεφηβικης ηλικίας, πρότερου έντιμου βίου, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και οτι βρισκόταν σε εξάρτηση από το άλλο άτομο

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα προκειμένου να ετοιμάσει η εισαγγελέας την τοποθέτησή της επί των ελαφρυντικών.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από τους συγκεντρωμένους έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Συνεχής ενημέρωση…

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου πέφτει η αυλαία σε μία πολύκροτη υπόθεση με πολλές προεκτάσεις που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη. Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018 όταν εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της άτυχης 23χρονης και από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται μία ιστορία με αποκρουστικές λεπτομέρειες.

Σήμερα, από νωρίς έξω από την αίθουσα του Εφετείου είχε συγκεντρωθεί κόσμος που ήθελε να μάθει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Ανάμεσά τους μέλη γυναικείων οργανώσεων, αλλά και απλοί πολίτες.

Πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο του Εφετείου

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οποίοι, όμως, έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα όταν μπήκαν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Τις τελευταίες ημέρες η δίκη βρέθηκε εκ νέου στο κέντρο της επικαιρότητας μετά την αγόρευση της εισαγγελέως, Αριστοτελείας Δόγκα, η οποία δέχθηκε τα πυρά από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, αλλά και από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Πηγή-https://www.efsyn.gr/EUROKINISSI -φωτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ